Danubius2015 feszesítés rugalmasság egészség megújulás szépség testkezelés Danubius 2015 bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli időszakban nincs is jobb egy néhány napos wellnesshétvégénél. Ilyenkor mindenki előszeretettel veti alá magát a különböző testkezeléseknek és kúráknak. A Life.hu összegyűjtötte, melyik eljárás hogyan segíti a megújulást, és miképpen tesz szebbé kívül-belül.

Csokoládés testkezelés

Ha olyan helyen pihensz, ahol lehetőséged van kipróbálni ezt a csodát, mindenképpen élj vele! Molekuláinak és ásványianyag-tartalmának köszönhetően ugyanis a csokoládé puhítja, tonizálja és hidratálja a bőrödet, nyugtatja az idegrendszered, valamint szorongáscsökkentő is. Ráadásul késlelteti az öregedést, kiváló alakformálásra, stresszoldásra és feszesítésre is. A csokoládés pakolás tulajdonképpen egy cukorpeeling-masszírozás, melyet, mint egy mennyei kapucsínót, laktózmentes tejjel is kérhetsz.

Forrás: Thinkstock

Itt az öregedésgátló csokoládé!

A különleges csokoládé titka a fokozottabban felszívódó csokoládé-flavonokban (olyan molekulák, amelyek javítják a bőr oxigénellátását) rejlik, amit az úgynevezett Lycotec-eljárással értek el. A módszer után a módosított összetevőket tartalmazó új édességet a szakemberek Coco-Lycosome-nak nevezték el, amelyből ráadásul 20-szor több flavon szívódik fel a szervezetedben, mint a normális csokoládékból. A különleges találmányról itt írtunk bővebben.

Bőrfeszesítő kezelés

Ha már szó esett a fiatalos és rugalmas testről, érdemes szót ejteni a bőrsimításról is. Egy ilyen kezelés ugyanis helyreállítja megereszkedett bőröd feszességét és visszahozza a puhaságát. Testrészeid nemcsak tapintásra, de látványra is revitalizáltabbak lesznek, és például a striák is kevésbé látszanak majd. Kipróbálhatod tengeri algás és holt-tengeri verzióban is, mivel az iszap - miközben felveszi a méreganyagokat - különféle ásványi sókat juttat vissza a szervezetbe, így ápolja és szépíti azt.

Forrás: Thinkstock

Sózd magad! Házi bőrszépítő praktikák:

A Holt-tengerről köztudott, hogy a legnagyobb sótartalommal bíró tenger, így nem meglepő, hogy a mélyéről származó iszap kiváló kozmetikum. Ma már a kényeztető wellnesskúrákon is alkalmazzák a gyógyító masszát, így neked is ajánlott kipróbálni. Ha otthon is szeretnéd élvezni a különböző sók kényeztető hatásait, kattints ide tanácsainkért!

Radírozó ápolás

Ha radírozó testkezelést választasz, bőröd láthatóan élénkebb és egészségesebb lesz, az extrém puhaságról nem is beszélve. Egy ilyen kezelés a testedet finommá és frissé teszi, valamint méregtelenít is. Mivel ezeket az eljárásokat gondos testápolás követi, megtapasztalhatod, milyen örömmel szippantja be a bőröd a hidratálókrémeket. Tökéletes választás például a kókuszos radírozás, a reszelékek ugyanis kiválóan eltávolítják a bőr felszínéről az elhalt sejteket. Ha teheted, kérd mézzel kombinálva.

Forrás: Thinkstock

A csodakókusz mindenre jó:

Korábban csokorba szedtük már, mi mindenre jó a kókuszolaj, bemutattuk, hogyan kényeztetheted a hajad kókuszolajos habbal, és megismerkedtünk a kókuszzsír jótékony hatásaival is. Egy biztos, a kókusz a radírozáson kívül még megannyi titkot rejt.

Luxus aranykezelés

Az elmúlt években indult hódító útjára az aranyláz, vagyis az arany felhasználásával történő testkezelés, ami egy ideje már hazánkban is elérhető. Népszerűsége az arany bőrregeneráló és megújító hatásának köszönhető, továbbá, hogy stimulálja a sejtek védekező képességét, feszesít és természetes fénnyel tölti fel a testet. A bőr látványosan kisimul, tapintása rugalmasabbá válik, az apró hibák pedig eltűnnek. Ragyogás, életerő, energia és a luxus érzése kíséri az aranykezelést, melyet leginkább az érett bőr számára ajánlanak. Ez a fenséges összetevő ugyanis a mai napig a fiatalság és a szépség elixírjét jelenti.

Forrás: Thinkstock

Erre mindenképpen figyelj a testkezelések során:

Sok testkezelés valójában csak akkor hatásos, ha kúraszerűen végzed. Vagyis ha az eljárás több kezelésből áll, és hetente több alkalomról szól. Fontos a pontos állapotfelmérés, hogy kiderüljön, a testednek és a lelkednek mire van szüksége, de neked is kell tenned a siker érdekében. Kiemelt jelentőségű például a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, melyre már jóval a testkezelés megkezdése előtt érdemes odafigyelned.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.