"Életszerűbb nőket a bemutatókon és a kampányokban!" jelszóval kezdtek aláírásgyűjtésbe a Victoria's Secret üzletpolitikája ellen plus size modellek. 

Mi, itt a Life.hu szerkesztőségében is időről időre ámulattal nézzük a Victoria's Secret modellek gyönyörű alakját, no és persze az általuk viselt fehérneműket. Arról is írtunk, hogy ezek a lányok milyen étrenden élnek, hogy megtartsák tökéletes formájukat.

/0911/Victo20091120172137

Most a plus size modellek egy csoportja azonban fellázadt a márka ellen. No, persze, nem azért, mert a termékek ne lennének gyönyörűek... 

Adriana Lima és Alessandra Ambrosio a 2014 Victoria's Secret divatshow-nForrás: Northfoto

Brittany Cordts plus size modell vezetésével aláírásgyűjtésbe kezdtek, mondván, a legtöbb nő ruhamérete meghaladja a "VS-szabványt", és "követelik", hogy a divatcég a darabjaik piacra dobásával velük is számoljon.  "A világ első számú fehérneműcégeként a Victoria's Secret ,akármit is csinál vagy sugall, befolyásolja az embereket, így jó lenne, ha befejezné a legtöbb nő számára nem elérhető, testképet mutató kampányokat, amelyek sokaknál pszichés és fizikai megbetegedésekhez vezethet" - nyilatkozta Brittany Cordts.

Igazi nők meztelenül
Már lassan 5 éve annak, hogy a divatvilágban hihetetlen népszerűségre tettek szert a nőies idomokkal megáldott modellek. Kerek popsik, gyönyörű keblek, formák itt-ott - egyszerűen nem lehet rájuk nem azt mondani, hogy nagyon csábítóak. Íme, a bizonyíték!
Brittany CordtsForrás: Origo

"A petícióra a Victoria’s Secret is felfigyelt, de ez nem elég, a a nők a saját szemükkel akarják látni, az életszerűbb nőket a bemutatókon és a kampányokban" - magyarázta Dana Drew, szintén plus size modell.  A petíciók sikere egyébként hatalmas lehetőség lenne a plus size modelleknek is, akik úgy érzik, nekik is joguk van a modellszakma csúcsára törni: ami pedig mi más lenne, mint egy VS-bemutató. 

A Tökéletes test elnevezésű kampányfotón akadtak ki
Korábban is kiborította a közönséget a cég, mikor tavaly az éves show-juk ünnepléseként tweeteltek egy fotót, ami azt a címet kapta, "Kinek kell talár és a sapka, ha viselhetsz szárnyakat is?" - utalva arra, hogy kinek kell a diploma, ha fehérneműmodell is lehet az ember. Az Egyesült Királyságban a diákok petíciót írtak, hogy a Victoria's Secret kérjen bocsánatot azért, mert károsító üzenetet közvetít. Cikkünket erről ITT olvashatod.