A háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin tavaly nyáron adott életet kislányának, mostanra pedig már majdnem visszanyerte a versenysúlyát. Hogy mi a titka? Nekünk elmesélte!

Katalin tavaly június elején szülte meg kislányát, Lucát. Az olimpiai bajnok kajakos a terhessége alatt is edzett, nem is keveset, ám így is változott a súlya. 13-14 kilót híztam a babavárás alatt. Nem edzettem mindennap, de törekedtem arra, hogy a heti öt alkalom meglegyen. Úsztam, futottam, nem pihentem sokat, az első három hónapban még napi két edzésem is volt” – meséli Katalin. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az ő szervezete megszokta a nagy terhelést, egy „hétköznapi”, várandós kismamának azonban nem ezt az edzéstervet kell követnie a babavárás alatt.

Forrás: Facebook/Kovács Katalin Official

A kis Luca már kilenc hónapos, édesanyja pedig remek formában van. Pedig a sportolónő csak nem olyan régen kezdett figyelni az étkezésére, edzeni azonban már a szülés után nem sokkal visszament. „Luca világra jövetele után 1 hónappal mentem le először az uszodába, akkor kezdtem el kicsit mozogni, persze nem teljes erőbedobással. A szoptatás miatt kihagytam gyakorlatokat, például a futást, a súlyzózást. December óta azonban már minden jöhet, teljes erőbedobással edzek!

Katalin ma már az étkezést is szigorúbban veszi, ám a szülés után még pár hónapig nem kezdett fogyókúrába. Nagyjából három hete figyelek jobban arra, mit eszem. Próbálom száműzni az étrendemből az édességet, a cukros üdítőket, és sokszor eszem húst zöldségekkel. Nem fogyókúrázom, egyszerűen csak próbálok figyelni.

Mostanra már csak két kiló maradt a kajakoson, akinek az életében a kislánya mellett még mindig nagy szerepet kap a sport. Csapatban edz, télen leginkább a fővárosban. Napi két edzésük van, úszás, futás, konditermi edzés és ergométer. Most azonban már kint is lehet kajakozni, így a napi két edzés mellett ott van még kiegészítésként például a futás is. Katalin remekül bírja mindezt a baba mellett, így kislánya egy kiegyensúlyozott anyukát kap vissza. Luca pedig igazán édes, nyugodt baba!

Kovács Katalinnak a gyerek az első! Az olimpikon április 4-én, 14.25-kor mesél az anyaságról és a helyes időbeosztásról a LifeNetwork műsorán!