hétvége mese mesekönyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszer itt a nyár, másszor visszatér a tél, az áprilisi időjárás kiszámíthatatlansága gyakran megnehezíti a családi programok tervezését. Akkor sincs miért aggódnod, ha a viharos szél vagy a szakadó eső elmossa a terveket, szórakoztasd a gyerkőcödet a négy fal között a legjobb gyermekkönyvek történeteivel! Mi ezeket ajánljuk.

Kollár Árpád: Milyen madár
A kötetben egyaránt olvashatsz komolyabb, lírai hangvételű és mókás halandzsaverseket is. A hozzájuk tartozó illusztrációk pedig minden lurkó fantáziáját megragadják. Az órákon át tartó lapozgatás garantált! 3-6 éveseknek ajánlott.

Forrás: Csimota Gyerekkönyvkiadó

Így segítheti a mesemondás gyermeked lelki fejlődését

„Nincs rá időm!" „A gyerek sokkal jobban élvezi a mesefilmeket!" „A mesélés már úgyis kiment a divatból!" Neked is ismerősek ezek a kifogások? Korábbi cikkünkben elolvashatod, miért lenne érdemes mesélned gyermekeidnek.

Boldizsár Ildikó: Boszorkányos mesék
A Boszorkányos mesék lapozgatása különleges élményt nyújt, olyan lelkierővel tölti fel az olvasót, amelyre nem sok mű képes! Amáliát, a szomorú és jóságos boszorkát biztosan a te gyerkőcöd is szívébe zárja majd, megannyi jó cselekedete után. 8-10 éveseknek ajánlott.

Forrás: Móra Könyvkiadó

Csoóri Sándor: Moziba megy a Hold
Versek, játékos szófordulatok, amelyek észrevétlenül is a füledbe másznak. Az ötletes illusztrációk továbbgondolják a verseket, segítségükkel a gyermekek a ritmikus verssorokhoz saját fantáziájuk képeit is hozzátársíthatják. 4-8 éveseknek ajánlott.

Forrás: Cerkabella Könyvkiadó

Szegedi Katalin: Álomcirkusz
A szerelmet és a születést ritkán dolgozzák fel gyermekkönyvek, e képeskönyv tematikája tehát igen rendhagyó. Az Álomcirkusz alkalmas arra, hogy a gyerkőc ezen témákhoz kapcsolódó kérdéseire a képek és mesék segítségével választ kapjon. 3-6 éveseknek ajánlott.

Forrás: Csimota Gyerekkönyvkiadó

Domonyi Rita: Tündérbodár
Tündérbodár és Devevér elhatározzák, hogy fesztivált szerveznek az erdőben, terveznek tormaevést, költőversenyt, felhőnézést és még sok más érdekes dolgot. Vicces, könnyed olvasmány minden gyerkőc számára. 6-9 éveseknek ajánlott.

Forrás: Csimota Gyerekkönyvkiadó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.