Május 4-én rendezik a New York-i Metropolitan Múzeum éves gáláját, amit mi mindig jobban várunk, mint az Oscart. A Met-gálán ugyanis a sztárok elengedik a fantáziájukat, és minden évben szuperextra szettekben vonulnak a vörös szőnyegen. Idén a gálán Kína lesz a téma, így biztosan látunk majd nagyon különleges ékszereket is a világsztárokon. Hangolódásképp megmutatjuk 10 kedvenc kreációnkat a Met-gálák utolsó 10 évéből. Nálatok ki viszi a prímet?

 

 

2005 - Selma Blair

A színésznő nem túl gyakran kerül be a legstílusosabb sztárok közé, a 2005-ös Chanel ruhacsodát azonban imádtuk. A színek, a ruha hihetetlenül lágy anyaga, a fazon remekül állt a Kegyetlen játékok sztárjának, aki ebben a ruhakölteményben szebb volt, mint valaha.

Forrás: AFP/Evan Agostini

2006 - Sarah Jessica Parker

Ha megnéznénk, hogy ki az a színésznő, aki minden egyes Met-gálán tökéletesen beletrafál a ruhaválasztásba, az biztosan Sarah Jessica lenne. 2006-ban Anglia volt a gála tematikája, és ő volt az, aki a legstílusosabban megoldotta a dolgot, természetesen Alexander McQueenben. 

Forrás: AFP/Evan Agostini

2007 - Camilla Belle

A színésznő álomszép, szürkéskék Jean Paul Gaultier Couture ruhája üde színfolt volt a 2007-es gálán: a két szín csodálatosan működik együtt!

Forrás: AFP/Peter Kramer

2008 - Anna Wintour

A Vogue nagyasszonya természetesen a Met-gálák lelkes résztvevője mindent évben, 2008-ban azonban különösen kitett magáért. A téma a Szuperhősök volt, ez a Karl Lagerfeld tervezte ezüst kreáció pedig az est egyik legegyedibb darabja lett.

Forrás: AFP/Andrew H. Walker

2009 - Claudia Schiffer

A szőke szupermodell egy különleges szabású Versace darabot viselt 6 évvel ezelőtt, és bár a világos bőréhez nem kifejezetten passzol a fekete, maga a ruha lenyűgöző.

Forrás: AFP/Stephen Lovekin

2010 - Jessica Biel

Természetesen Mrs. Timberlake nem hiányozhat a listáról, az igazság azonban az, hogy egy ilyen gyönyörű alakú nő az égvilágon bármit magára aggathat. 2010-ben egy szemet gyönyörködtető, selyem Ralph Lauren kreációra szavazott - bennünket leginkább a ruha hihetetlenül lágy esése nyűgözött le. 

Forrás: AFP/Stephen Lovekin, Larry Busacca

 2011 - Diane Kruger

A német színésznő is a Met-gálák lelkes vendége, 2011-ben egy Jason Wu kreációban mutatta meg hibátlan combjait és stílusérzékét. 

Forrás: AFP/Larry Busacca

 2012 - Karolina Kurkova

A szupermodell 2012-ben egy 70-es éveket idéző Rachel Zoe tervezte estélyiben tündökölt, és megmutatta, hogy kell tetőtől talpig aranyba öltözni úgy, hogy a végeredmény igazán fenséges legyen. 

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

2013 - Sarah Jessica Parker

A helyzet az, hogy 2013-ban is képtelenség volt felvenni a versenyt Sarah Jessica Parkerrel. 2 éve a téma a punk stílus volt, a Szex és New York sztárja és csapata pedig mestermunkát végeztek. Éppen erről szól egy Met-gála. 

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Nézzétek csak közelebbről a frizurát. Szenzációs, nem igaz?

Forrás: AFP/Andrew H. Walker, Timothy A. Clary

2014 - Blake Lively

Tavaly odáig voltunk a szebbnél szebb estélyikért - amiket ITT meg is nézhetsz - ezért most nagy gondban voltunk, kit kiáltsunk ki legszebbnek. Beyoncé ragyogóan festett, Karolina Kurkova estélyije feledhetetlen volt, Blake Lively szépsége mellett azonban nem mehetünk el szó nélkül - mi őt és a Gucci ruhacsodát szavazzuk meg legszebbnek.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris
Life.hu tipp

Kíváncsi vagy minden idők legrondább Met-gálás sminkjeire? ITT megnézheted őket!