Állítólag nagyjából 20 másodperc alatt eldöntjük, hogy valaki szimpatikus-e, vagy sem. És míg a hisztis természetre, a rossz szokásokra és a közönséges viselkedésre talán nem derül fény ennyi idő alatt, néhány alapvető külsőség már ekkor is eltávolíthat téged a kiszemeltedtől.

1. Rossz lehelet és sárga fogak
Dohányzás, túl sok kávé vagy bor - mindezek hozzájárulhatnak fogaid elszíneződéséhez, nem is beszélve az utána maradt kellemetlen leheletről. Járj fogorvoshoz rendszeresen, ügyelj fogaid ápoltságára, és szokj le a káros élvezeti szerekről! A Life.hu korábban ITT és ITT mutatott néhány bevált trükköt a fogfehérítésre.

2. Túl sok parfüm
Egy diszkrét, finom illatnál aligha akad csábítóbb trükk, amit bevethetnél a férfinál. Arra azonban ügyelj, hogy ne kelts olyan hatást, mintha a fél üveget magadra fújtad volna - ugye te sem akarod, hogy szinte fulladozzon, ha a közeledbe ér?

Forrás: Thinkstock

3. Nyilvános sminkelés
Már a régi illemtankönyvekben is fontos pontként szerepelt, ám ma is tartja a helyét. Tudjuk, hogy tisztában vannak vele a férfiak, hogy szépségünk érdekében sminkelni kényszerülünk, de ezt nem feltétlenül kell az orrukra kötni.

4. Bonyolult frizurák
Leszögeznénk, itt nem fodrásztudományodat és a belefektetett időt és energiát vonnánk kétségbe, sokkal inkább a hajlakkot, a waxot és egyéb más készítményt, amellyel a pasi találkozhat, amikor szenvedélyesen a hajadba túrna.

Forrás: AFP

5. Csillogó szemhéjpúder
Az apró csillámok csak még jobban kiemelik a szem körüli ráncokat, ami úgy 25 éves kor felett már bizony nem igazán előnyös viselet az ember lányának. Ráadásul ahhoz, hogy valóban profinak tűnjön az eredmény, tényleg egy szakavatott sminkesre van szükség.

Milyen színű a szemed? Ez a smink áll neked jól
A természet tudja, milyen szín áll nekünk jól - ideje hát megtanulnunk nekünk is. A Life.hu cikkét ide kattintva olvashatod el.