A legemlékezetesebb filmes otthonok

Forrás: digitalpongaio.blogspot.com.br -
ház film American Horror Story otthon Elfújta a szél Holiday Hitchcock (film) Reszkessetek, betörők!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mozizás közben bizony nekünk gyakran megakad és leragad a tekintetünk egy-egy csodaszép vagy esetleg nem mindennapi ház, otthon, lakás láttán. Sok esetben persze ezek a lakok csak a felépített díszlet részei, de akadnak olyan különleges filmbéli otthonok is, amelyek a valóságban is állnak, és virulnak.

Az American Horror Story című sorozat híres és hírhedt villáját egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, így most ezt az – egyébként hihetetlenül impozáns – otthont kihagytuk válogatásunkból. Van azonban helyette tucatnyi másik különleges épület, amelyekről érdemes kicsit megemlékezni. Íme, a Life.hu top 5 válogatása.

Holiday Forrás: digitalpongaio.blogspot.com.br

Holiday

Egy tipikus karácsonyi, romantikus összebújós film – mi egyszerűen imádjuk! És imádtuk azt a mesebeli kis házikót is, amelyet az angliai kisvárosban élő Iris cserélt el az ünnepek idejére a Hollywoodban élő Amandával. Sajnos a mesés kis kunyhó nem valódi, a házikó helyén egy kopár mező terül el, melyet a film kedvéért parkosítottak, és felhúzták a közepére az épület fő, homlokzati falát. De ez nem jelenti azt, hogy ne inspirálódhatnánk a lak bájos berendezéseiből.

Tárd ki az otthonod, és tömd meg a pénztárcád

Ha láttad a Holiday című hollywoodi filmet, akkor a HomeExchange lehetőségét talán nem is kell bemutatnunk. A filmben a Cameron Diaz által megformált hősnő szerelmi bánata miatt el szeretne menekülni Los Angeles-i übermodern otthonából, ezért szétnéz az interneten, és megtalálja a másik főszereplő eldugott, angliai kis vackát. A két nő rögtön felveszi egymással a kapcsolatot, és megállapodnak abban, hogy két hétre otthont cserélnek. Az otthonmegosztás műfajáról ITT olvashatsz bővebben.

Elfújta a szél

Ismét csak áradozni tudunk, hiszen Scarlett O'Hara története igazi klasszikus, amit nem lehet nem szeretni. A film középpontjában a családi birtok, Tara áll, a filmtörténet talán egyik leghíresebb kúriájával. A fejedelmi otthon azonban valójában egy filmstúdióban felépített díszlet volt. A ház homlokzata pedig az évek során többször is gazdát cserélt, információk szerint jelenleg egy pajtában porosodik.

Az Elfújta a szél című film pusztulóban lévő díszlete Forrás: messynessychic.com

Szerelmünk lapjai

Ez után a film után nehéz megszólalni – bár kicsit nyálas, szerintünk nincs olyan nő, akinek nem szorul össze a szíve a mozi utolsó néhány jelenetét látva. Az igen romantikus film egyik központi eleme ez a bizonyos régi ház, és ennek renoválása. (Nem mellesleg ebben a filmben estünk bele reménytelenül az ellenállhatatlan tekintetű Ryan Goslingba is... Ó, ha ez a villa mesélni tudna!) A grandiózus kúria egyébként a valóságban is létezik – magántulajdonban van, Wadmalaw Islanden található, és egy Martins Point nevezetű birtok része.

Forrás: victorianswag.blogspot.hu

Psycho

Evezzünk egy kicsit más vizekre – az eddigiekkel ellentétben, Hitchcock vérfagyasztó klasszikusában nem sok szívmelengető jelenettel találkozhatunk. Van helyette azonban egy különlegesen hátborzongató villa – a főszereplő, Norman Bates otthona. Ez a házikó ismét "csak" díszletként volt – és van is – megépítve. Azért írjuk, hogy van, mert a Bates-kúria még ma is ott áll Hollywoodban az Universal stúdiójában. Érdekességképpen azt is eláruljuk, hogy Alfred Hitchcock a Bates-rezidenciát egy Edward Hopper festményen látható házról mintázta.

A Bates motel Forrás: Wikipedia

Reszkessetek, betörők!

A McCallister család otthona minden bizonnyal a kilencvenes évek legismertebb chicagói kertvárosi családi háza – Kevinnek és furmányos csapdáinak köszönhetően pedig a mozi nézése közben a ház minden rejtett zugát is feltérképezhettük. A hóbortos család otthona ismét csak egy valódi családi ház, amelyet a filmforgatás idejére kibéreltek az akkori tulajdonosoktól, John és Cynthia Abendshientől.

Forrás: city-data.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.