Mézeshetek Párizsban vagy a Maldív-szigeteken? Válassz inkább a különleges helyszínek közül!

Forrás: Thinkstock -
Costa Rica utazás luxusutazás kirándulás nászút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az esküvő az egyik legszebb és legemlékezetesebb ünnep egy pár életében, de a nagy nap szervezése épp elég stresszel jár, ezért a mézeshetek helyszínének kiválasztására kevesebb idő és energia marad. Párizson, Rómán és a Maldív-szigeteken túl is van élet, ez a lista csak pillanatkép a világ legmenőbb nászutas célpontjairól. Te hol romantikáznál édes kettesben?

Egy különleges darab Vietnam szívéből: Sapa

Buja, smaragdzöld rizsteraszok és az ország legmagasabb csúcsát rejtő Hoang Lien Son hegylánc veszi körbe ezt az etnikailag sokszínű várost, aminek köszönhetően rögtön egy kulturális kavalkádba csöppentek bele. A Hanoitól 380 km-re található Sapa lenyűgöző hely, különösen hétvégén, amikor színes ruhákat viselő hegyi törzsek lepik el a piacot. A környező falvakban bepillantást nyerhettek a hmong, a giáy vagy a jao népcsoportok életébe, de a megannyi kalandot kínáló hegyek szépségét is megcsodálhatjátok.

Sapa Forrás: Thinkstock

A legtöbb hotelben lehetőség van terepjáró kölcsönzésére, amivel eljuthattok a kuriózumnak számító Hoang Lien Nemzeti Parkba vagy Vietnam legszebb vízeséséhez, mely 100 méter magasból zuhog a mélybe. Sapától 2 órás autóútra található Bac Ha, a varázslatos hegyi város, ahol felejthetetlen élményben lesz részetek.

A Life.hu extra tippje:

Elképesztően egzotikus és hihetetlenül meggyőző. Vigyázat, a lélegzetelállító szépségű Vietnam könnyen függőséget okozhat! Különleges élményre csalogatnak az ősi Indokína országai: Vietnam, ahol a mai dinamikus fejlődés mellett előtérbe helyezték a gazdag kultúrörökség megőrzését, Laoszban pedig mintha megállt volna az idő; buddhista szerzetesek mosolyogva végzik szertartásaikat. A hosszú idő után végre magára talált Kambodzsa méltán lehet büszke gazdag khmer örökségére. Fedezd fel ezeket az ősi civilizációkat! Vietnám-Laosz-Kambodzsa-599.500Forint/fő/13éjtől

Természet és kényelem egy helyen: Osa-félsziget, Costa Rica

Egy Costa Rica-i nászút fantasztikus módja annak, hogy gyönyörű környezetben ünnepeld meg szerelmeddel a közös élet első néhány hetét. Ha a strand-pálmafák kombó helyett vadabb vizekre eveznétek, az érintetlen Osa-félsziget zord természeti szépsége és gazdag élővilága miatt nagyszerű választás. A vakáció ideje alatt egy eldugott luxus lodge-ban töltődhettek fel, ami ideális hely a romantikázásra és remek kiindulópont Carate és a környék felfedezésére.

Osa-félsziget Forrás: Thinkstock

A Puerto Jimenez nevű város közelében található Corcovado Nemzeti Park különlegessége a biológiai sokféleség, a hatalmas esőerdőkben színes kolibrikkal, leguánokkal és mókusmajmokkal is találkozhattok. Innen egy rövid hajóúttal lehet elérni Caño szigetét – a tengeri élővilág egyszerűen lenyűgöző!

Koccintsatok egy gyönyörű borvidéken a szerelmetekre!

Ha újdonsült házaspárként többet vártok egy utazástól, mint rózsaszirmokat az ágyon és behűtött pezsgőt a medence mellé, kössétek össze a kultúrát a konyhával, és célozzátok meg Spanyolország északi borvidékét. A La Rioja egy elegáns és hagyományos régió, az Ebro folyó mentén végeláthatatlan szőlőültetvények sorakoznak, az El Camino zarándokút pedig érinti gasztronómiai központjait, Harót és Logroñót.

La Rioja borvidék Forrás: Thinkstock

A gyönyörű középkori falu, Briones fő látnivalója a Dinastía Vivanco Bormúzeum, ahol szabad utat engedhettek érzékeiteknek, éttermében pedig nehezen fogtok ellenállni a tipikus riojai fogások csábításának. A tartomány székhelye Logroño, ami fákkal szegélyezett tereivel, szűk utcáival és pintxobárjaival tökéletes célpontja lehet egy kirándulásnak.

A Life.hu extra tippje

Bűbájos hegyi városok, festői falvak, türkizkék tenger és csodálatos strandok – Mallorca meseszép úti cél nászutasoknak. Pihenjetek, strandoljatok, élvezzétek a tengert, a csodálatos ízeket és a szebbnél szebb tájakat! Spanyolország-Sol Antillas/Barbados legjobb ára-231.210Forint/fő/7éjtől

Nosztalgiautazás Afrika szerelmeseinek

Az esküvő utáni fáradtságot kicsit formabontó módon pihennétek ki, és olyan helyszínt kerestek, ahonnan valóban maradandó élményekkel térhettek haza? A világ egyik leghíresebb luxusvonata csodálatos tájakon halad át Dél-Afrika belsejétől egészen az Atlanti-óceán partján fekvő Namíbiáig. A lebilincselő utazás során megcsodálhatjátok a hatalmas Fish River kanyont, a vörös homokjáról híres Kalahári-sivatagot, bónuszként pedig eltölthettek egy éjszakát Afrika egyik legrégibb nemzeti parkjában. Namíbia fővárosa, a kozmopolita hangulatú Windhoek és a népszerű tengerparti üdülőhely, Swakopmund is számos látnivalót rejt magában – megéri ezeket végigjárni.

Fish River kanyon Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.