Az eső áztatja, a nap szívja: a kerti bútorok fokozott igénybevételnek vannak kitéve. Mutatjuk, hogyan ápold és tisztíts őket!

Forrás: Thinkstock

Fa és fonott

Hívd segítségül a növényi olajokat! A fa- és fonott bútorokat érdemes kéthetente ápolnod: márts egy puha rongyot növényi olajos szappanba, és dörzsöld át vele a felületet, majd egy sörrel átitatott ronggyal töröld át. Végül bútorviasszal vagy olívaolaj és méhviasz keverékével fényezd.

Műanyag

Ha bútorod fehér színű: keverj egy kis mosószeres vízhez némi mosáshoz használt fehérítőt, és jól mosd át vele a felületet. Érdemes a tisztítószert 15 percig rajta hagynod, majd azután átmosnod ismét langyos vízzel. Ha színes a bútor, akkor fehérítőre nem lesz szükséged, elegendő a mosószeres tisztítás. 

Kényelem és dizájn a kertben – pénztárcabarát és burzsuj ötletek

Egy ízlésesen berendezett kert egyik központi eleme a terasz. Itt sziesztázol a nyári forróságban, és a vendégeidet is itt fogadod, kiemelkedő fontosságú hát, hogy kerti bútoraid hangulatosak és kényelmesek is legyenek. Alábbi válogatásunkkal megpróbáltunk mindkét lényeges szempontnak eleget tenni. Sőt, azokra is gondoltunk, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kerti bútoraikra több százezer forintot költsenek! 

Alumínium

Konyhai súrolószerrel tisztítsd meg a bútort, majd kerti slaggal vagy vizes ruhával mosd le. Száradás után kend át autópolírozóval.

Forrás: karcher.com

Kovácsoltvas

Barátod az ecet és a citromlé: a rozsdás felületekre igazán hatásos ez a módszer. Ha makacs rozsdával állsz szemben, készíts szódabikarbónából és vízből álló keveréket, amit pár percig hagyj a felületen, majd nedves ruhával töröld le.