7 tipp, amit érdemes megfogadni Audrey Hepburn fodrászától

Forrás: Mokép -
sampon hajápolás frizura Audrey Hepburn szépségápolás hajmosás balzsam fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Phillip Kingsley-t úgy emlegetik, mint Audrey Hepburn hajának megmentőjét. Annak idején ugyanis az általa készített kondicionálónak köszönhette ikonikussá vált frizurája egészségét a filmcsillag. Íme, Kingsley 7 jó tanácsa ahhoz, hogy neked is olyan könnyen kezelhető és gyönyörű hajad legyen, mint Audrey-nak volt!

1. Felejtsd el a sűrű fogú fésűket!

Kingsley szerint jobb óvakodni tőlük, mert sokszor túl durván bánnak a hajunkkal. Válassz helyette egy ritkább fogú hajkefét, és lehetőleg még a balzsam felvitele előtt fésüld ki vele tincseidet!

2. Tanulj meg helyesen hajat mosni!

Alaposan vizezd be a hajad, így sokkal hatékonyabban fog dolgozni a rá felvitt sampon. Finoman masszírozd a fejbőrödbe a sampont, arra azonban ügyelj, hogy közben ne halmozd a fejtetődre a tincseket, mert csak összegubancolódnak a hajszálaid. Onnan tudod, hogy rosszul öblítetted ki a sampont, hogy hajmosás után is fénytelennek tűnik a frizurád. A balzsam kiöblítésénél azonban már nem kell ennyire gondosnak lenned, így tovább élvezheted hidratáló hatását! Még több tippért kattints ide!

Forrás: Mokép

3. Ne használj hajápoló olajat száraz tincsekre!

Irritációt és idő előtti hajzsírosodást okozhat. Részesítsd előnybe a víz alapú termékeket!

4. Keresd az ápoló összetevőket!

A kezelhetetlen haj jó barátja a babassuolaj, a glicerin és a B5 vitamin. A hajformázók esetében használj vízalapú termékeket, amelyek ápoló olajokat, például olívát vagy ricinusolajat is tartalmaznak!

5. Óvakodj a bio termékektől!

Ne feledd, hogy a bio mára marketingfogás lett, az ezzel a címszóval eladott hajápolók pedig nagy valószínűséggel tartalmazzák ugyanazokat az anyagokat, mint nem bio társaik, csak épp drágább áron. Tartósítószerek, stabilizátorok és egyéb más anyagok nélkül azonban aligha őrzik meg frissességüket ezek a termékek - hacsak nem tartod őket a hűtőben, és használod fel kevesebb, mint egy hét alatt.

6. Nem a hajad szokja meg a sampont...

... hanem változik a hajad, ezzel együtt pedig másféle termékekre lesz szükséged. Gondolj csak a hajszínváltásaidra, a sok hajvasalásra, az aktuális egészségi állapotodra vagy csak az évszakok változásaira és velejáróira!

7. A fejbőrödről se feledkezz meg!

A szép haj az egészséges fejbőrnél kezdődik. Gondoskodj a megfelelő vitamin és ásványi anyag beviteléről, ha pedig szükséges, kérd ki bőrgyógyászod tanácsát, mivel ápold fejbőrödet!

Egy láthatatlan ellenség, amitől kihullik a hajad

Joggal gondolhatnánk azt, hogy az atkák napjainkban már nem okoznak problémát, pedig az igazság az, hogy az atkák vagy az atkák baktériumai jelentős egészségügyi kihívást jelentenek szinte az egész világon. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Forrás: DailyMail

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.