Külföldi nyaralás potom pénzért

Forrás: Thinkstock -
Románia olcsó Montenegro Albánia biztonságos nyaralás Lengyelország Bulgária
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt gondolod, hogy a külföldi nyaralás csak a gazdagok kiváltsága? Nos, akkor nagyot tévedsz! Hogy bebizonyítsuk, összegyűjtöttünk 5 olyan külföldi nyaralóhelyet, ahol bizony olcsóbban kijöhetsz a vakáció alatt, mint idehaza.

Az Európai Unió statisztikai hivatala által készített árszínvonal-összehasonlítás legfrissebb adatai között bogarászva arra a megállapításra jutottunk, hogy azok, akik valóban olcsón szeretnék megúszni a nyaralást, úgy járhatnak a legjobban, ha Lengyelországot, Romániát, Bulgáriát, Albániát vagy Montenegrót választják úti célul.

"Sunny Beach" - Bulgária Forrás: Thinkstock

Az Eurostat egyes európai országok 2014. évi árszínvonaláról szóló jelentése szerint ugyanis ezekben az országokban valamelyest olcsóbbak a mindennapok, mint kis hazánkban.

Persze ezek az adatok meghatározott fogyasztói kosár alapján számolt értékek, amelyekhez képest a nyaralás során vásárolt egyes konkrét termékek, szolgáltatások ára a valóságban eltérő képet mutathat. Azonban mégis úgy véljük, nem tévedünk nagyot, ha az Eurostat adataira hivatkozva azt mondjuk, ezekben az országokban jó eséllyel kihozhatod a nyaralást egy balatoni kiruccanásnál valamivel olcsóbban.

Ha az alábbi országnevek olvasása közben az a gondolat futott át az agyadon, hogy "de hiszen ezekben az országokban nem is lehet igazán jót nyaralni", akkor fel kell, hogy világosítsunk: tévedsz.

Mutatunk 5 gyönyörű, mégis olcsó tengerparti üdülőhelyet, ahol garantált a felhőtlen szórakozás.

Kolobrzeg, Lengyelország

Nyaralni a lengyel tengerparton? Igen! Bár vannak, akik szerint nem olyan trendi, mint mondjuk a francia vagy az olasz Riviéra, mégis a Balti-tengernek sok előnye van némely földközi-tengeri stranddal szemben. A lurkóknak sok négyzetméternyi sekély víz áll a rendelkezésre, a fürdőhelyek pedig tele vannak tiszta, apró szemű homokkal, és igen szélesek is. Arra azonban érdemes felkészülni, hogy a Balti-tenger vízének átlagos hőmérséklete nyáron 17-21 Celsius-fok. Ha egyébként sem vagy oda a langyos kacsaúsztatókért, a Balti-tengert imádni fogod!

Kolobrzeg, Lengyelország Forrás: Thinkstock

Costinesti, Románia

A Fekete-tenger partján elhelyezkedő település harminc kilométerre délre található a megyeszékhelytől, Konstancától. A község 1960-ig csak egy kis halászfalu volt, ekkor kezdték el kiépíteni a települést üdülőközponttá. A parthoz közel található az Evangelia nevű görög hajóroncs, amely 1968-ban feneklett meg, és a falu egyik legnagyobb látványosságának számít.

Sunny Beach, Bulgária

A bulgáriai Napospartot valószínűleg nem kell bemutatnunk - az utóbbi években az egyik legkedveltebb üdülőhellyé nőtte ki magát a fiatalok körében. Népszerűségének oka, hogy a homokos tengerpart és a temérdek kikapcsolódási lehetőség ellenére a Naposparton továbbra is viszonylag olcsón meg lehet úszni a nyaralást. Keleti árakon nyugati színvonal várja az idelátogatókat.

Saranda, Albánia

Az albán riviéra egyik legkedveltebb üdülőhelye az ország délnyugati részén, a Jón-tenger partján fekszik. A város komoly történelmi múlttal rendelkezik: a római időkből máig fennmaradtak a városfal egyes részletei, és a település mellett van Albánia egyik kulturális világörökségi helyszíne, Butrint romvárosa is. Sarandát kompjárat köti össze a közeli Korfuval.

Becici, Montenegró

A montenegrói tengerpart az Adriai-tenger délkeleti részén helyezkedik el, Horvátország és Albánia között, a parttal szinte párhuzamosan pedig a Dinári-hegység magas vonulatai követik egymást észak-déli irányban. Káprázatos környezetbe csöppenek hát azok, akik Montenegrót szemelik ki nyaralásuk színhelyéül. Az ország egyik legkedveltebb üdülőközpontja Becici, ahol csodás, 1800 méter hosszan elterülő strand, az Adriai-tenger azúrkék hullámai, vízisport-lehetőségek, aquapark és pezsgő éjszakai élet várja a turistákat.

Megdöbbentő terhességek: Amikor egy gyermek vár gyermeket (18+)http://www.life.hu/csalad/20150803-a-vilag-legfiatalabb-edesanyai-amikor-egy-gyermek-var-gyermeket.htmlA mai rohanó világban sok nőnek okoz fejtörést, vajon mikor jön el az ideje a gyermekvállalásnak. Az első szülés időpontja egyre későbbre tolódik: egy 35, vagy akár 40 éves anyuka ma már egyáltalán nem számít csodabogárnak - egy 10 éves azonban annál inkább! Az egyre idősödő anyukák mellett vannak kislányok, akik gyermekkoruk kellős közepén élik át a terhesség és a szülés megrázó élményét. Megdöbbentő történetek következnek.CsaládThinkstockBoldog szülinapot Nánási Vencel!http://www.life.hu/csalad/20150803-2015-augusztus-3-an-egy-eves-nanasi-vencel-ordog-nora-es-nanasi-pal-kisfia.html2014. augusztus 3-a nagy nap volt a Nánási-Ördög család életében: megszületett a kicsi Vencel, a pár második gyermeke. Család--Segítség, nyaral a család!http://www.life.hu/csalad/20150804-nyaral-a-csalad-praktikus-tanacsok-hogy-jol-teljen-a-csaladi-nyaralas-mindenki-szamara.htmlEgy korábbi cikkünkben azt már kiveséztük, hogy mi mindenre kell felkészülniük a szülőknek, ha aprócska, pár hónapos babájukkal vágnak neki a nyaralásnak. Most pedig jöjjenek a nagyobbacska gyerkőcök, és a família többi tagja is: lássuk, milyen a tökéletes családi nyaralás!CsaládThinkstockBogarak a szobában, ehetetlen reggeli - Mit tehetsz, ha átvert a szálloda?http://www.life.hu/csalad/20150804-mit-tehetsz-ha-rossz-szobat-kapsz-ki-nyaralas-alatt.htmlEgy hét felhőtlen pihenés helyett egy hét csalódott bosszankodás - a leggondosabban eltervezett nyaralásoknál is elfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés várja az utazókat. Mit tehetsz, ha a szolgáltatás nem pont olyan, mint ahogyan arról az utazás kiválasztásakor, a szerződéskötéskor szó volt? Tanácsainkból megtudhatod! CsaládThinkstockRoberto konyhája: ínycsiklandozó currys csirkeleves http://www.life.hu/csalad/20150729-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-currys-csirkelevest-keszitett.htmlHiába van meleg, számomra elmaradhatatlan egy jó tányér forró leves. Szerencsére a vendégeim is tudják, hogy a melegben sokszor jótékonyabban hat egy forró leves, mint egy hatalmas rántott hús. Ez a leves mindamellett, hogy tele van tápláló zöldséggel és csirkemellel, a curry lelket melengető és keringésjavító hatásaival is kiegészül. Ragadj fakanalat, és vedd birtokba a konyhát!CsaládOrigoMegpecsételt sorsok - Tragikus életű sztárcsaládokhttp://www.life.hu/csalad/20150728-hires-anyak-es-lanyak-tragikus-sorsai.htmlSors, végzet vagy egyszerű véletlen? Vannak családok, akiket mintha megátkoztak volna: tragédiák sorozata kíséri végig életüket generációról generációra. A következőkben olyan híres anya-lánya párosokat vettünk górcső alá, akik élete kísértetiesen hasonló és tragikus véget ért.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.