Az egész hetem nagy készülődéssel telt, Attila barátomat vártam haza Firenzéből. Sokat beszélgettünk, mit csináljunk, merre menjünk, és persze arról, mit együnk. Amikor kérdeztem, mi is legyen a ''welcome'' vacsora, azt mondta, rám bízza. De azért legyen üde és különleges. 

Nekem sem kellett több, pulyka, csirke, marha, disznó kilőve, de ihletet adott a piacon ez a két szép pár kacsacomb. Olyan hatalmasok voltak, hogy már meg is szállt az ihlet. Nekem a mentaíz a friss, miért is ne lehetne ettől üde, a lilahagyma pedig köretnek, juhtúróval nagyon különleges. Mondhatom, nem is maradt semmi, le is öblítettük pár pohár sörrel a bulinegyedben.

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók 4 főre:

Kacsacomb:

  • 4 db kacsacomb
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor kapor
  • 10 szál menta levele
  • 5 szál újhagyma
  • 30 dkg újburgonya
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. méz
  • só, bors

Sült lilahagyma:

  • 4 db nagy fej lilahagyma
  • 5 dkg juhtúró
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. olívaolaj

Melegítsük elő a sütőt 210 C°-ra. Készítsünk elő egy magas falú tepsit, és mossuk meg a zöldségeket. A burgonyát szeleteljük vékony szeletekre, és béleljük ki vele a tepsit. Vágjuk le a paprikákról a húst, és az egészben hagyott újhagymával helyezzük a burgonyára. Sózzuk, borsozzuk meg, és készítsünk ágyat a kaporból és mentalevelekből.

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Tisztítsuk meg a kacsacombot, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben mindkét oldalát, a bőrös felével kezdve süssük 4 percig. Vegyük alacsony lángra a tűzhelyet, kanalazzuk a serpenyőbe a barna cukrot és a mézet. Hagyjuk megolvadni és bevonni a comb alsó felét, majd fordítsuk meg, és karamellizáljuk a másik oldalát is fél percig. Helyezzük a tepsiben lévő zöldségágyra, öntsünk alá 1,5 dl vizet és alumíniumfóliával lefedve süssük 1 óra 20 percet, 210 C°-on.

Locsoljunk olajat egy magas falú tepsibe, szórjunk bele 1 ek zsemlemorzsát. Hámozzuk meg a lilahagymát, tetejét vágjuk be keresztalakban a fej feléig. Rakjuk tepsibe, és kicsit nyissuk meg a bevágott részen. Osszuk el a juhtúrót négy részre, és nyomkodjuk a hagymába. Sózzuk és borsozzuk meg, a tetejére szórjuk rá a zsemlemorzsát, és 180 fokon süssük 35 percig.