Az őszi sminkek mindig sokkal izgalmasabbak, mint a nyáriak, amikor a kánikula miatt a lehető legkevesebb festékből próbáljuk kihozni a maximumot. Larion Oscar sminkmestert kérdeztük arról, mire számíthatunk idén ősszel a sminkek terén. 

Színekben gazdag őszünk lesz! Káprázatosak együtt a matt és a fényes textúrák, ezek újabb őrületet vetítenek elénk.

Hangsúlyosak lesznek a lágy, krémes színek, az éles fehér, a púderes pasztellárnyalatok, a fémes ezüst, a fényvisszaverő csillogás, az időtlen fekete, a klasszikus piros, a lilásbordó, a padlizsán, a sivatagi zsálya, a nude bőrszínek, a mustársárga, a kadmiumnarancs, a kasmír rózsa, a limezöld, a keki, a petrolkékek, az indigókék, a türkizkék mélyebb tónusai, a barna és a marsala fantasztikus árnyalatai.

Forrás: Thinkstock

Előtérbe kerül az arc matt alapozása és kontúrozása. A szezon egyik legizgalmasabb textúrája nem más, mint a tökéletes matt hatás, amit a következőképp készíts el:

A ragyogóan természetes kinézet eléréséhez az arctisztítás és hidratálás után egységesítsd bőrödet a bőrszíneddel megegyező színű, ultrakönnyű folyékony alapozóval. A szem alatti területet világosítsd ki korrektorral; ügyelj rá, hogy a korrektor színe maximum 1-2 árnyalattal legyen világosabb, mint a bőrszíned.

Ezután porpúderrel egységesítsd és fixáld le az alapozást. A hatás fokozására a mozgó szemhéjra egy fahéj árnyalatú szemhéjpúdert tegyél, majd a kontúrszéleket egy bézs árnyalattal tompítsd. Alul a vízvonaladat egy bőrszínű szemceruzával hangsúlyozd. Szempilláidat egy sötétbarna, természetes hatású szempillaspirállal fesd ki. A kifejező tekintet érdekében szemöldöködet finoman élénkítsd, lehetőleg matt hatású, szemöldökélénkítő krémmel vagy porral. Majd száliránynak megfelelően fésüld meg, hogy természetes maradjon.

Forrás: Thinkstock

Orcáidat matt textúrájú bronzosítóval emeld ki karakteresen, de kontúrmentesen. A halánték irányából haladj, az arc közepe felé az arccsont alatt ívesen tedd fel a bronzosítót.

Ajkad természetes ragyogásához válassz nude vagy fahéj árnyalatú ajakrúzst, amit az ujjad segítségével tegyél fel. Finoman ütögesd ajkaidra, hogy lágy hatású maradjon a textúra.