Bábeli zűrzavar a lakberendezésben - Az eklektikus stílus

Forrás: examsuites.com -
enteriőr inspiráció otthon stílus lakberendezés eklektika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó ízléssel vagy megáldva, imádod a különböző korokat és lakberendezési irányzatokat, és otthonodba, ha lehetne, az összeset egyszerre sűrítenéd be? Akkor az eklektika a te stílusod!

Na jó, az eklektika azért nem csak arról szól, hogy különböző stílusú bútorokat és kiegészítőket dobálsz össze a szobában - ennél egy kicsit összetettebb a dolog. Az alábbiakban összeszedtük azokat a jellemzőket, amiket - ha úgy döntesz, hogy eklektikusan kívánod berendezni otthonod - mindenképpen érdemes figyelembe venned.

Forrás: examsuites.com

Skandináv kalandozások - Inspiráció az Észak szerelmeseinek

Tágas, modern, fehér terek – a skandináv lakberendezési stílusról a legtöbb embernek elsőre ezek a jelzők jutnak eszébe. Ez részben igaz is, hiszen ez a stílus lényegében az egyszerűségről és természetességről szól, ha azonban közelebbről is megismerkedsz a skandináv lakberendezéssel, rájössz majd, mennyi kreatív lehetőséget rejt még magában. Megjött hozzá a kedved? A skandináv stílus legfontosabb jellemzőiről itt olvashatsz.

  • Az eklektikus enteriőrök figyelemfelkeltőek és harsányak, jellemző rájuk a szokatlan, megdöbbentő színek kavalkádja. Bár az eklektikának nincs konkrét színvilága, a tökéletes összhang érdekében érdemes néhány ponton megtalálni a közös nevezőt. Ha például komplementer színeket használsz, vagy egy színnek a különböző árnyalatait kevered, akkor egyszerűen alakíthatsz ki harmóniát a kiválasztott helyiségben.
  • Ebben a stílusban jól megfér egymás mellett a fa, a műanyag, a bársony és a rigid fém is, a kontrasztokkal igazán izgalmassá tehetsz egy-egy kompozíciót. Itt is érdemes azonban valamiféle rendszert vinni a káoszba.
  • Az eklektikus stílusban bátran keverheted otthonodban a távoli korok bútorait, kiegészítőit, jellemzőit, mixeld hát őket bátran a figyelemfelkeltő hatás érdekében.
  • Jó tanács: az eklektika valójában egy igen nehéz műfaj, hiszen meg kell találni azt a határt, amin belül otthonodban egy valóban kellemes, barátságos, mégis egyedi enteriőrt hozol létre, és nem billensz át keszekusza ízléstelenségbe. Tudatosan gondold hát át az alapkoncepciót!

De beszéljenek inkább helyettünk a képek! Összegyűjtöttünk néhány igazán jól sikerült eklektikus enteriőrt, inspirálódj belőlük bátran!

/1509/Az_ek201591616388A hónap színe: a nyárbúcsúztató tengerkékhttp://www.life.hu/otthon/20150914-szeptember-honap-szine-a-a-lakberendezesben-a-tengerkek.htmlBár a nyárnak búcsút intettünk, a nyár színeitől egyáltalán nem kell elköszönnünk, olyannyira nem, hogy szeptember hónap színének a lakberendezési szakértők a gyönyörű tengerkéket választották.Otthon--Skandináv kalandozások - Inspiráció az Észak szerelmeseinekhttp://www.life.hu/otthon/20150908-a-skandinav-lakberendezesi-stilus-jellemzoi.htmlTágas, modern, fehér terek – a skandináv lakberendezési stílusról a legtöbb embernek elsőre ezek a jelzők jutnak eszébe. Ez részben igaz is, hiszen ez a stílus lényegében az egyszerűségről és természetességről szól, ha azonban közelebbről is megismerkedsz a skandináv lakberendezéssel, rájössz majd, mennyi kreatív lehetőséget rejt még magában. Otthon--Ezeken a helyeken forgatták kedvenc videoklipjeidethttp://www.life.hu/otthon/20150907-luxusotthonok-kastelyok-ahol-a-leghiresebb-videoklipeket-forgattak.htmlAnnak már utána jártunk, hogy milyen házakban nőttek fel a legnagyobb hollywoodi sztárok, azt is tudjuk, hogy milyen luxusnyaralókban vészelik át a nyári forróságot, sőt azt is kiderítettük, hogy melyik híresség otthonát lehet kibérelni. Most egy lépéssel tovább megyünk, bemutatjuk azokat a luxusvillákat, birtokokat, hoteleket, amelyekben kedvenc videoklipjeinket forgatták. OtthonOrigoTúlvilági hotelek - Amikor a vendégek életét kísértetek keserítik meghttp://www.life.hu/otthon/20150907-kisertetjarta-hotelek-a-vilag-korul.htmlTragikus sorsok, rejtélyes halálesetek, nyughatatlan lelkek. Ha eddig azt gondoltad, hogy kísértethistóriák csak filmekben vagy könyvekben léteznek, akkor az alábbi történeteket olvasva garantáltan borsódzni kezd majd a hátad. Az alábbi hotelek - luxusszolgáltatásaik mellett - hátborzongató titkaikkal is vonzzák a turistákat, falaik között túlvilágról érkező alakok rémisztgetik a pihenésre vágyókat. Otthon--Sztárok, akik tiniként vásárolták meg első luxusotthonukathttp://www.life.hu/otthon/20150904-sztarok-akik-tizenevesen-vasaroltak-luxusotthont.htmlMíg kis hazánkban egy átlagos tininek a tanulás-bulizás-randizás kombó körül forognak általában a gondolatai, addig a hollywoodi celebgyerekek luxusotthonok böngészésével és adásvételi szerződések tanulmányozásával töltik drága idejüket. Jöjjenek a tinisztárok, akik tizenévesen lettek lakástulajdonosok.OtthonAFPIrány Dél - Mediterrán lakberendezés kezdőknek és haladóknakhttp://www.life.hu/otthon/20150817-gorog-spanyol-olasz-provance-mediterran-enterior-jellemzoi.htmlNapfény, tenger és az élet szeretete - lakberendezési kalandozásunk következő állomásaként a mediterrán országok enteriőrjét vesszük górcső alá. Ha vonzódsz a napsütéses vidékek hangulatához, és szereted a nyarat, akkor fűszerezd meg otthonod te is egy csipetnyi mediterrán hangulattal. Mutatjuk, hogyan csináld!Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.