Cuki babák, cserfes gyerkőcök – enni való utódokkal a királyi családok is bőven büszkélkedhetnek. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legellenállhatatlanabb kékvérű csemetéket.

Jozefina dán királyi hercegnő és Vince dán herceg

Frigyes dán királyi herceg és Mária dán királyi hercegnő ikergyermekei 2011. január 8-án látták meg a napvilágot Koppenhágában. Az ikrek világra jövetele után a hagyományoknak megfelelően még aznap délben 21 ágyúlövéssel tisztelegtek az új herceg és hercegnő születése előtt. A gyerkőcöket 2011. április 14-én keresztelték meg a Holmen-templom kápolnájában. Az ikreknek egyébként még két testvérük van, Keresztély herceg és Izabelle hercegnő, szüleik mesebeli szerelméről pedig egy korábbi cikkünkben olvashattál.

Forrás: Northfoto
Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand
Amikor egy földi halandó és egy királyi sarj találkozik

Adott egy hétköznapi életet élő gyönyörű lány, aki csak álmodozni mer arról, hogy a daliás szőke herceg bekopogtat az ajtaján, lábára húzza az üvegcipellőt, a hetedhét országra szóló lakodalom után pedig boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az álombéli tündérmese sztori csak igen keveseknek adatik meg. Mégis akadnak olyan szerencsés Hamupikőkék, akik le tudták győzni az akadályokat, áthágták a rangkülönbségeket és királyi sarj feleségei lettek.

Esztella svéd királyi hercegnő

Esztella hercegnő édesanyja Viktória svéd királyi hercegnő, édesapja pedig Viktória egykori személyi edzője, Daniel Westling, aki a házasság révén megkapta a svéd királyi hercegi címet. Esztella 2012. február 23-án született Stockholmban. Esztella születésétől kezdve a svéd korona várományosa, édesanyja mögött a második helyen áll a svéd trónöröklési sorrendben. És miután Svédországban abszolút elsőszülöttség van érvényben, az ő pozíciója akkor sem változna, ha a jövőben születne egy öcsikéje.

Forrás: Northfoto

Hiszahito japán herceg

Bár érthető módon idehaza, és Európában is, főleg az európai királyi családok élete izgatja leginkább a közvéleményt, nem szabad azonban arról sem elfeledkezni, hogy bizony a távoli országokban is találkozhatunk még kékvérű uralkodókkal. A japán császárság több tekintetben is egyedülálló a világon. Egyrészről a japán uralkodó ma az egyetlen, aki a császár címet birtokolja, másrészről pedig a japán császári család a világ leghosszabb egyenes leszármazotti ágon öröklött monarchiája. A kis Hiszahito 2006. szeptember 6-án látta meg a napvilágot, és születésekor sokan megkönnyebbültek Japánban, hiszen ő volt az első fiú trónörökös a dinasztia történetében 40 év óta. Egyelőre azonban a harmadik helyen áll a trónra várakozók sorában édesapja, Akisino herceg és nagybátyja, Naruhito után.

Forrás: AFP

György cambridge-i herceg

Kétség sem férhet hozzá, hogy Európa legcukibb és egyben leghíresebb trónörököse György herceg, aki 2013. július 22-én született Vilmos herceg és Katalin hercegné első szülött gyermekeként. A boldog szülők pedig idén tavasszal egy ennivaló hugicával, Charlotte hercegnővel örvendeztették meg a kétéves kisherceget, no meg a brit alattvalókat.

Forrás: AFP