lazítás JógaKlikk relaxáció meditáció jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki rendszeres jógázásra szánja el magát, előfordulhat, hogy kiújulnak a betegségei, eddig lappangó bajok kerülhetnek felszínre, sőt, a kapcsolatok vagy a munka is válságba kerülhet. „Azt mondták, hogy a jóga majd segít... Valamit rosszul csinálok, vagy lehet, hogy a jóga nem az én utam?” - teszi fel magának az ember a kérdést, pedig nem erről van szó...

Ahogyan sok természetes gyógymódnál, a jógában is megtapasztalhatod, hogy néha rosszabbodik az állapotod, mielőtt javulna, de az a javulás azután teljesebb, életre szóló lehet. A jóga megmozgatja a testet és lelket, emellett különböző blokkok, hajlamok, elfojtások kerülhetnek felszínre, majd oldódhatnak a jóga által. Ha a jógát épp akkor hagyod abba, amikor a sok kellemetlenségnek a szemébe nézel, előfordulhat, hogy ott is maradnak.

Forrás: Thinkstock

A jóga nem csodaszer, amit elkezd az ember, és máris megváltozik az élete, hanem egy nagyon komoly önismereti út, tele nehézségekkel, buktatókkal, amelyek megjelenhetnek testi, mentális és energetikai szinteken.

A jóga épp attól különleges, hogy egyszerre dolgozik rajtad fizikailag, mentálisan és energetikailag. Egyszerű és sallangmentes tudomány ez, egy eszköz, technika, amelynek 99%-a gyakorlat, és a saját tapasztalatra épít.

Ne hagyd abba!

"Vakságba, sötétségbe buknak a nem tudásnak hódolók, de ennél is nagyobb sötétbe a tudást csak kóstolók" - írja az Isa Upanisadban Sri Aurobindo indiai jógi.

Ha tehát rendszeresen jógázol, és jönnek a nehézségek, ne fuss el előlük, hanem tudatosítsd őket, és kezeld egy folyamat részeként, amelyben van fent és lent. A jóga megmozdít valamit a testben, és ha továbbmozgatod a jó irányba, egy jó vezetővel, akkor eredményeket könyvelhetsz el. Azután jöhetnek újabb hullámvölgyek, hiszen az élet folyamatos változás.

Fontos azonban, hogy ha rendszeresen gyakorolsz, és negatív tapasztalatod van, az is előfordul, hogy nem megfelelő a gyakorlás!

Kérj tanácsot egy tapasztalt jógatanártól, hogy folytathatod-e a saját gyakorlásodat, vagy változtatni kell rajta, de a jógát ne hagyd abba!

Life.hu tipp

Eheti JógaKlikk videónk egy különleges, ajurvédikus vata jógagyakorlás. Sok feszültséget tárolunk a vállakban, és a hideg idő sem kedvez az ízületeknek, ezen segít a 30 perces jógaóra. Klikkelj, és jógázz otthon!
Előzd meg a sportsérüléseket jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20151016-jogaiskola-a-jogaklikkel-elozd-meg-a-sportseruleseket-jogaval.htmlAnnak, aki komolyan és rendszeresen edz, szembe kell néznie azzal, hogy a test sérüléseknek van kitéve. Természetesen igyekezni kell a sérülések veszélyét a minimálisra csökkenteni, de még így is időről időre előfordulhat, hogy megfájdul valami, túlterhelünk egy testrészt, rossz mozdulatot teszünk, és máris baj van. Ez Zsír!ThinkstockJóga: több mint sport - ez a titka!http://www.life.hu/ez-zsir/20151001-jogaiskola-a-jogaklikkel-sport-es-joga-mi-a-kulonbseg.htmlA jóga elterjedésének vitathatatlanul jót tett, hogy lekopott róla az elvont, filozofikus máz, és elfoglalta helyét az életünkben, mint 100%-ban gyakorlatias életforma. A jóga, ahogyan a sport is – ha komolyan veszik: életforma. Most arra keressük a választ, mi különbözteti meg a kettőt. Ez Zsír!ThinkstockHatékonyabban végeznéd a munkádat? Jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150724-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-rendszeres-joga-pozitiv-hatasai.htmlNem vitás, hogy a rendszeres mozgás nemcsak a testünkre, de a szellemi képességeinkre is jótékonyan hat. A jóga különösen javítja a munkavégző képességet, felfrissíti az elmét - olvasd el, mire hat még nagyon pozitívan! Ez Zsír!ThinkstockJóga és harcművészet - próbáltad már a Budokon jógát?http://www.life.hu/ez-zsir/20150605-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-flow-flow-ja-budokon.htmlHallottál már a harcművészetet és a jógát ötvözö Budokonnal? Érdemes megismerned ezt a mozgásformát, mert imádni fogod!Ez Zsír!ThinkstockNapi 5 perc jóga csodát tesz a hideg, elgémberedett végtagoknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150109-jogaiskola-a-jogaklikkel-napi-5-perc-joga-nagyon-jo-a-vegtagoknak.htmlNem mindig van idő egy alapos jógaórára, de 5-7 perced biztosan minden nap van egy felfrissítő átmozgatásra. Télen legtöbbször hidegek, fáznak a végtagok, így különösen jólesik beindítani a vérkeringést és felmelegíteni az elgémberedett tagjainkat.Ez Zsír!ThinkstockRosszkedvű vagy és szomorú? Csokievés helyett jógázz - többet ér, mint gondolnád!http://www.life.hu/ez-zsir/20150403-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazni-erdemes-rosszkedv-ellen.htmlTudtad, hogy jógával nemcsak a fizikai, energetikai, de mentális állapotod is befolyásolható? Sőt, minden jógagyakorlat mindhárom szinten nyomot hagy.Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.