Amint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg, és vaníliakivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem, és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam!

Forrás: Roberto konyhája

 Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg búzaliszt
  • 6 dkg rétesliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg tehéntúró
  • 5 db körte
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teás kanál vaníliakivonat vagy -aroma
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • Baracklekvár a piskóta megkenéséhez és a krém ízesítéséhez

Elkészítés:

Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a réteslisztet. Válasszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a porcukrot, és verjük kemény habbá. Kanalazzuk a sárgájához a vaníliakivonatot, és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, és adagoljuk hozzá két részletben a sütőporos lisztet. Dolgozzuk sima állagúra, osszuk el két kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába. Süssük 180 fokon 20 perc alatt készre. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Ha nincs két formánk, akkor egymás után süssük meg, addig a piskótaalap másik felét rakjuk hűtőbe.

Kezdjük a krém elkészítésével. Hámozzunk meg 4 db körtét, reszeljük bele egy keverőtálba, és a keletkezett levet öntsük le róla. Keverjük hozzá a mascarpone sajtot, túrót, tejfölt, porcukrot és a vaníliakivonatot. Oldjuk fel a tortazselét 2 dl vízben, és forraljuk 1 percig magas lángon, majd kevergetve hűtsük langyosra. Amíg várunk, verjük kemény habbá magas fokozaton a tejszínt, adjuk hozzá a már langyosra hűlt, de még folyós tortazselét, és kavarjuk alaposan össze. Keverjük a körtés túrókrémhez a tortazselés tejszínhabot. Ezzel el is készült a töltelék. Hűthetjük felhasználásig.

Rakjuk össze a sütit:

Mossuk el a tortaformát, töröljük szárazra, és rakjunk bele egy piskótakorongot. Kenjük meg alaposan baracklekvárral, és a megmaradt körtét hámozva és szeletelve állítsuk körbe a forma széléhez. Rakjuk bele a töltelék felét, simítsuk el, és újra kenjük meg baracklekvárral. A maradék krémet kenjük el egyenletesen, és rakjuk a második piskótakorongot a tetejére. Hűtsük két-három órát, és tálalásnál szitáljunk a tetejére porcukrot.

Roberto konyhája
Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!