Amikor egy könnyed családi ebédre vagy vacsira vágytok, és nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, mert vár a családi program vagy a kedvenc magazinod, én ezt a receptet ajánlom! Nem kell pepecselni és bíbelődni a körettel! Ropogós csirke friss salátával! Kell ennél jobb? Én ezt készítem el vasárnapra.
Hozzávalók 4 főre:
- 200 g ricotta túró
- 1 marék rukkola apróra vágva
- 5 dkg pirított fenyőmag
- 4 db csirkemellfilé bőrével
- 50 g vaj
- 2,5 dl víz
- só, bors
Saláta:
- 100 g rukkola
- 8 db koktélparadicsom
- 10 szem olívabogyó
- ízlés szerint szűz olívaolaj és balzsamecet

Csirkemell elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze egy tálban a rukkolát, a ricottát, és a fenyőmagot. Ízesítjük sóval és borssal, és alaposan keverjük össze. A csirkemell vastagabb felénél nyissuk meg a bőrt, és töltsünk bele 2 kanál ricottás keveréket, használjuk az ujjainkat bátran. Egy magas falú tepsit olajozzunk ki, és rakjuk bele a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk meg, majd osszuk el a vajat a 4 darab csirkemell tetejére. Öntsük alá a vizet, és 35-40 perc alatt süssük készre légkeveréses funkción.
Saláta:
Mossuk meg a rukkolát, szárítsuk meg, és rakjuk tálba. Vágjuk félbe a paradicsomokat, és az olívabogyóval együtt keverjük össze a rukkolával. Szigorúan csak tálalás előtt locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel!