Amikor egy könnyed családi ebédre vagy vacsira vágytok, és nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, mert vár a családi program vagy a kedvenc magazinod, én ezt a receptet ajánlom! Nem kell pepecselni és bíbelődni a körettel! Ropogós csirke friss salátával! Kell ennél jobb? Én ezt készítem el vasárnapra.

Hozzávalók 4 főre:

  • 200 g ricotta túró
  • 1 marék rukkola apróra vágva
  • 5 dkg pirított fenyőmag
  • 4 db csirkemellfilé bőrével
  • 50 g vaj
  • 2,5 dl víz
  • só, bors

Saláta:

  • 100 g rukkola
  • 8 db koktélparadicsom
  • 10 szem olívabogyó
  • ízlés szerint szűz olívaolaj és balzsamecet
TIPP
A ricotta túrót nyugodtan cseréld zsírszegény túróra, az íz így is megmarad, csak a kalóriákat csökkentettük!
Forrás: Roberto Konyhája

Csirkemell elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze egy tálban a rukkolát, a ricottát, és a fenyőmagot. Ízesítjük sóval és borssal, és alaposan keverjük össze. A csirkemell vastagabb felénél nyissuk meg a bőrt, és töltsünk bele 2 kanál ricottás keveréket, használjuk az ujjainkat bátran. Egy magas falú tepsit olajozzunk ki, és rakjuk bele a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk meg, majd osszuk el a vajat a 4 darab csirkemell tetejére. Öntsük alá a vizet, és 35-40 perc alatt süssük készre légkeveréses funkción.

Saláta:

Mossuk meg a rukkolát, szárítsuk meg, és rakjuk tálba. Vágjuk félbe a paradicsomokat, és az olívabogyóval együtt keverjük össze a rukkolával. Szigorúan csak tálalás előtt locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel!

Roberto konyhája
Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!