Engedd ki a gőzt síelés után! Top 4 après-ski bár Európában

snowboard Svájc Olaszország aprés-ski bár Franciaország Ausztria szórakozás síelés Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A síelésnek és snowboardozásnak tagadhatatlanul megvan a varázsa, de a hegyekben töltött szabadság nem lenne teljes egy kis szórakozás nélkül. Néhány síközpontban az après-ski mulatságok már ebédidőben elkezdődnek; elegáns bár Olaszországban, nyüzsgő partihely Ausztriában? Összeállításunkban biztosan megtalálod a kedvedre valót! 

Fesztivál és találkozóhely egyben: Le Café Face

Ha sí- és snowboardrajongó vagy, ráadásul a chill out világot is szereted, vedd az irányt Val d'Isère felé, ami egy kicsit olyan, mint Saint-Tropez a francia Alpokban. A Rhône-Alpes régióban lévő üdülőhely a hóimádók fellegvára, s bár a kezdők is megtalálják itt a számukra megfelelő terepet, Val d'Isère-t leginkább azok választják, akik már magas szinten űzik a téli sportokat.

A térségben számos lehetőség nyílik a szórakozásra, aminek csak az igényeid és a pénztárcád szab határt. A kozmopolita hangulatú Le Café Face arrafelé egy valóságos intézmény, kényelmes kanapékkal, elegáns világítással és remek funkyzenével, így nem csoda, hogy a bulizni vágyók egyik kedvenc törzshelye. A bár mindennap délután négytől hajnali kettőig tart nyitva, a további részletekről bővebb információt itt találsz.

Le Café Face Forrás: Facebook/Le Café Face

Mesés helyek a szomszédban

Nem gond, ha nem szeretnél messzire utazni egy varázslatos téli vakációért. Szomszédos országokban is csodás helyeket találsz, ahol érdemes jó pár napot eltölteni. Lélegzetelállító hegycsúcsok, fenyőerdővel borított völgyek, változatos sípályák, mesebeli üdülőfalvak – ez Szlovákia! Olvass róla bővebben a Life.hu cikkében.

MooserWirt, minden après-ski bár anyja

Legyen az nosztalgikus és meghitt, elegáns és sikkes vagy ragyogó panorámát nyújtó: az après-ski Tirolban legalább olyan sokoldalú, mint maga Tirol. St. Anton neve összefonódott a vibráló éjszakai élettel, és telente buliőrültek tömegei lepik el Ausztria téli paradicsomát. A faluban legendás az après-ski kultúra, ahol rengeteg bár, étterem és szórakozóhely várja a turistákat, ám azoknak sem kell csalódniuk, akik csendesebb kikapcsolódásra vágynak. A nemzetközi hírű MooserWirtet, a Playboy magazin „minden après-ski bár anyjának” nevezte el, és azt mondják, hogy a főszezonban napi 5000 liter sört adnak ki a vendégeknek. Az étel kitűnő, és az adagok is nagyok, így nem csoda, hogy ha valaki ebben a hüttében szeretne ebédelni, hetekkel előre kell asztalt foglalnia. Az igazi MooserWirt-kaland délután 3 óra környékén kezdődik, a hely gyorsan megtelik táncoló, éneklő emberekkel, akikkel együtt partizhatsz egy fergetegeset.

MooserWirt Forrás: mooserwirt.at

A Life.hu extra tippje

Ismered a fürdőiről és kiváló sípályáiról ismert Bad Kleinkirchheim éjszakai arcát? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy minden energiáddal belevesd magad a szórakozásba - az Almstube, a Viktoria Pub, a Club MC 99 és a Take Five Dancing Club szuper hely a lazításra. Indulj egy fantasztikus sívakációra 147.400 Ft/apartman/7 éj-től.

Koronázd meg az estét egy Bombardinóval!

A gyönyörű olasz Alpokban, a svájci határ közelében lévő Livigno egy közkedvelt turisztikai célpont, ráadásul adómentes státuszt élvez, ami jó hír a síelés utáni élmények szerelmeseinek. Bár az alkohol nem tűnik feltétlenül olcsóbbnak, a pultosok igen nagylelkűen mérik a különféle italokat, így bátran végigkóstolhatod a teljes kínálatot. A Tea Del Vidal vezeti a legjobb après-ski bárok listáját, és könnyű belátni, hogy miért. Minden este más-más program várja a szórakozni vágyókat, hétfőnként a diszkózenéé a főszerep, péntek éjszaka pedig a latin zene kedvelői bulizhatják ki magukat. Kell egy kis folyékony bátorság, mielőtt táncra perdülnél? Rendelj egy forró bombardinót (whiskys, rumos tojáslikőr), ami már több mint 40 éve a ház specialitása, és élvezd az önfeledt pihenést!

Tea Del Vidal Forrás: Tea Del Vidal/Facebook

Téli varázslat Svájcban

A síelés igazi közösségi és természeti élmény, ám az utána eltöltött idő minősége legalább olyan fontos, mint a tökéletes hóviszonyok. A Matterhorn lábánál fekvő Zermatt úgy néz ki, mint egy mesebeli falu, de ne tévesszen meg a bájos látvány, mert ez a világszínvonalú téli üdülőhely a kulisszák mögött egy másfajta képet is mutat. Après-ski igényeid kielégítésére választhatod a kiváló olasz ételekről híres Grampi's Pubot, utána pedig benézhetsz a Papperla Pubba, ahol az év 365 napján fiatalok és idősek, sörimádók és pezsgőrajongók együtt buliznak esténként. Lassíts te is egy kicsit, és jutalmazd meg magad egy pohár zamatos forralt borral, ha pedig egy igazi italkülönlegességre vágysz, kóstold meg a fűszeres Jägertee-t.

Papperla Pub Forrás: julen.ch

Ausztria legjobb síterepei

Tudtad, hogy Budapestről akár kétórányi autóútra csodás síterepek várnak rád Ausztriában? Ha szeretnéd aktívan tölteni a telet, irány a szomszédos Ausztria. Íme, a legjobb síelőhelyek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.