4 dolog, amit minden futónak alkalmaznia kellene

Forrás: Thinkstock -
tippek edzésterv verseny nyújtás futás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Készen állsz arra, hogy az újévben erősebb és gyorsabb legyél? Fogadj meg hozzá pár futó tippet és sokkal hatékonyabb leszel a sport terén.

1. Versenyezz gyakran

A kitartásodnak mindenképpen jót tesz a versenyszellem, a pozitív nyomás. Ha komolyan veszed, kihozhatod magadból a legjobbat és elérheted az áhított teljesítményt és a kitűzött célt.

Forrás: Thinkstock

2. Egy napot szánj a nyújtásra

A futóknak a nyújtásra is fontos hangsúlyt fektetniük. Az egyik legjobb mód, ha hetente egy napot kijelölnek erre a célra, hogy biztosan ne maradjon el. Ha edzőterembe mész, érdemes az edzésre szánt időt csak nyújtással tölteni, ha kicsit aktívabb dologra vágysz ebben a témakörben, akkor jógázni.

3. Újíts az edzésterven

A futók hajlamosak a megszokások rabjává válni: mindig ugyanazon az útvonalon futnak, ugyanabban a tempóban. Ez előbb-utóbb unalomhoz és a motiváció hiányához vezethet. Válassz új helyet és futástervet, feszegesd a határaidat.

Forrás: Thinkstock

4. Tartozz futó közösséghez

Talán az egyik legmotiválóbb dolog az lehet a futók számára, ha egy közösséghez tartoznak. Nem csupán egy csapat része leszel, de rendezvényeken is részt vehetsz velük, új kapcsolatokat, barátságokat alakíthatsz ki, ha pedig nem lenne kedved a sporthoz húzóerőként hat majd rád a csapat.

Így futhatsz gyalogkakukk tempóban: öt tipp a gyorsabb futásért

Szívesen futsz, de valamiért nem tudsz gyorsítani a tempódon, javítani a részidődön? Fogadd meg a tippjeinket és gyorsulj fel!
A magyar sztárok imádják, és mi is: futás, a szupersporthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150917-a-magyar-sztarok-imadjak-es-mi-is-ezert-jo-a-futas-nagy-adri-horvath-eva-es-a-zabkasakiralyno.htmlOldja a stresszt, boldogsághormont termel, és nem utolsósorban a szép formákért felelős: sportolni kell, méghozzá rendszeresen! A magyar sztároknak is fontos a fittség, az életmód, így mostantól ők mesélik el, miért is szeretik kedvenc edzésformájukat. A héten milliók kedvence, a futás kerül terítékre – lássuk, miért erre voksol Horváth Éva, Nagy Adri és a Zabkásakirálynő!Ez Zsír!--Futni mindenki tud! Vagy mégsem? Tanuld meg a helyes technikát!http://www.life.hu/ez-zsir/20150915-kiprobaltuk-igy-kell-helyesen-futni-futotechnikai-edzes.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Barbi a héten egy futótechnikai edzésre látogatott el, ami nagyon hasznos lenne mindenkinek, aki rendszeresen fut!Ez Zsír!--Übercuki futótársakat kapott Sarka Katahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150826-sarka-kata-hajdu-peter-felesege-cuki-futotarsakat-kapott-kislanya-es-egy-kutyuska-szemelyeben.htmlKislányával, Noncsival és még egy édes csöppséggel spékelte meg a napi edzést Hajdú Péter felesége, aki természetesen szuper jól nézett ki.Ez Zsír!--Rekordot döntött a 96 éves futó bácsihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150731-a-96-eves-futo-bacsi-rekordot-dontott.htmlSzeretnénk olyan jó kondiban lenni, mint a 96 éves sprinter, aki a napokban rekordot döntött.Ez Zsír!--Extrém maratont futott Katalin hercegné húgahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150702-pippa-middleton-extrem-korulmenyek-kozott-futott-maratont-kenyaban.htmlPerzselő hőségben és 1500 méter magasban futotta le a 42 kilométeres távot Pippa Middleton.Ez Zsír!--Kiss Orsit felpörgeti a futáshttp://www.life.hu/ez-zsir/20140815-kiss-orsit-kisot-a-class-fm-nepszeru-musorvezetojet-felporgeti-a-futas-es-indul-a-all-you-can-move.htmlA műsorvezető, aki esténként kőkemény edzéseket tart, futással pörgeti fel magát egy-egy óra előtt.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.