Olyan edzésmódszert keresel, ami ötvözi a balett nőies, kifinomult mozgását, a jóga nyújtó, erősítő elemeit és a pilates alakformáló erejét? A BootyBarre mostanában hódította meg Amerikát, ezzel a módszerrel készülnek többek között az álomtestű Victoria's Secret-modellek is a legnagyobb bemutatókra, fotózásokra. Lóránt-Szemző Fruzsina Miamiban talált rá erre az edzésre, itthon pedig ő az első képzett instruktor. Nagy tervei vannak - a csinos anyuka többek között ezekről is mesélt a Life.hu-nak. 

Fruzsina 5 éves volt, amikor a családjával kiköltöztek Amerikába, Washington DC-be, Marylandbe. Bár jártak haza, kint élt egészen 24 éves koráig. A mozgás nagyon fontos szerepet játszott az életében: kislány kora óta imádott táncolni. ,,Csodálom, hogy a szüleimnek nem tűnt fel soha a tánc iránti hihetetlen vonzódásom. Imádtam a balettet, a jazzbalettet, a steppet. Később európai focizni kezdtem, versenyekre is jártunk a lányokkal, de az örök szerelem a tánc maradt. Nekem kell a sport, nem vagyok jól, ha nem mozoghatok  - mondja Fruzsi. 

Fotó: Szabó Gábor/Origo
Life.hu-tipp
Mindenük a tánc - ha kíváncsi vagy, miért imádja ezt a mozgást 4 gyönyörű magyar lány, kattints ide!

22 évesen fejezte be kint az egyetemet, és ekkor döntött úgy, hogy hazalátogat. ,,Nem volt semmilyen tervem, egyszerűen csak körül akartam nézni Magyarországon. Pedig alig ismertem valakit: a családon kívül pontosan 5 emberrel voltam kapcsolatban. De valahogy mégis sikerült beilleszkednem; belecsöppentem a médiába. Frei Tamás mellett dolgoztam a Frei Dosszié koordinátoraként az RTL Klubon, utána filmes munkáim voltak, majd a TV2-ben folytattam kreatív producerként. Itt ismertem meg a férjemet is. Családot alapítottunk, és jöttek a gyerekek" - meséli Fruzsina, egy 8 és egy 5 éves kisgyermek édesanyja.

A következő években Fruzsi a családra koncentrált, szerette volna jól végezni az otthoni feladatait, szóba sem jött más. ,,Pár évvel később azonban kitaláltuk, hogy ismét, már a családdal kiköltözünk Amerikába, és bennem is érlelődött már, hogy valamit kéne csinálni. Floridába utaztunk, itt pedig elkezdtem ismét edzésre járni. Ellátogattam egy Barre órára, ami 2015 eleje óta nagyon trendinek számít a tengerentúlon. 

A Victoria's Secret-modellek is ezzel készülnek. 5 fő irányzata van, az egyik például a Ballett Beautiful, amit egy volt balerina talált ki; ő készítette fel Natalie Portmant a Fekete hattyú című filmre. De alapvetően ez egy Barre óra."

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Fruzsi lassan 2 éve tanulta meg kint a BootyBarre módszert, abszolút beleszeretett a mozgásba, és úgy érezte, végre magára talált. Karcsú, nyúlánk, ugyanakkor szálkás alkatához tökéletesen passzol ez a sport, így nem kellett sokáig gondolkodnia azon, elvégezze-e az oktatói képzést. 1 éve ezt is megtette, azóta pedig nincs megállás: a család közben hazaköltözött, Fruzsina pedig szinte azonnal megtalálta a magyar fővárosban azokat a helyeket, ahol nyitottak erre a módszerre.

A BootyBarre-hoz nagyon sok fegyelem szükséges. Ez a sport a jóga, a pilates és a balett ötvözete,  abszolút kortalannak mondanám. Ha valaki egy kis eleganciát, kecsességet vinne az életébe, én nagyon javaslom ezt a sportot. Sokszor kérdezik tőlem, hogy pontosan milyen ez az óra. Eddig azt tapasztaltam, mindenkiben abszolút más kép alakul ki edzés után erről a mozgásról. Általában a lányok nem számítanak arra, hogy a Barre egy ennyire dinamikus, erős edzés - az óra végére szakad mindenkiről a víz, mindezt úgy, hogy nem is ugrálunk. Fegyelmezett mozgást, szép izomzatot csinál, komoly testtudatot épít. Az a célom, hogy aki eljön az órámra, az valahogy beillessze az itt tanultakat a hétköznapjaiba. Javítja a légzéstechnikát, szebb lesz tőle a tartás, egyszerűen nőiesebbé tesz.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

 

Balett felnőttként - miért ne?
Ha vágysz egy olyan mozgásra, amiben igazán megélheted a nőiességedet, miközben fejleszted az izmaidat és törekszel az ellazulásra, akkor próbáld ki a balettot. Igen, még felnőttkorban sem késő!

Fruzsina heti 10 órát edz, ami nagyon igénybe veszi a testét, így nem csoda, ha igyekszik odafigyelni a tápanyagbevitelre is. Szinte teljesen gluténmentesen táplálkozik, nem az érzékenység miatt - egyszerűen csak fontosnak tartja a tiszta étkezést. ,,Én nem eszem kenyeret, és amit lehet, én készítek el a családnak, még a pizzát is én sütöm. Nagyon sok barna rizst, gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk - muszáj odafigyelni erre is, ha már sokat mozog az ember. A bioétkezést hoztam a gyerekkoromból: édesanyám már 30 éve is jógázott, és már akkor így étkezett, amikor ez még nem volt ekkora divat.  Finomított cukrokat, liszteket se fogyasztunk. Vallom, ha az ember ennyit belefektet az edzésébe, az étellel csodát lehet tenni."

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Fruzsina órái egyre sikeresebbek, ám ő itt nem áll meg: Barre-mesteroktató szeretne lenni, a vizsga Los Angelesben lesz, ott végzi majd a tanfolyamot. Ha pedig túl van a vizsgán, Európában és itthon is szeretné meghonosítani ezt a módszert; oktatókat szeretne képezni. "Itthon ez tökéletes hely lenne, sokkal egyszerűbb megoldani, mint kiutazni Amerikába. Workshopokat, bemutató órákat tervezek, szeretném kiépíteni a csapatomat. Nagyon is látok benne fantáziát!"