Szeretnél tenni valamit az egészségedért és a jó hangulatodért, amivel a kitartásodat is fejlesztheted? Szeretnél napról napra egyre több és jobb lenni? Tarts velünk: 2016 a kihívás éve a Life.hu-n!

A Life.hu szerkesztősége 2016 minden hónapjában meghirdet, és veletek együtt végig is csinál egy-egy kihívást, ami az egészséges életmódhoz kapcsolódik. 

Teljesítsd velünk a próbákat!Forrás: Thinkstock

Miért jó ez nekem?

Elindulhatsz az életmódváltás útján: egészségesebb, sportosabb lehetsz. A kihívások kitartó teljesítésével edződik a jellemed és nagyobb lesz az önbecsülésed, amit az élet minden területén kamatoztatni tudsz! A magad ura vagy, akkor szállsz ki, amikor akarsz, és akkor csatlakozol, amikor akarsz, senki nem tör pálcát a fejed felett: itt „csak” saját magadat kell leküzdened. Nézzük, milyen próbák várnak ránk!

Február: Minden nap kizárólag vizet iszom!

Nincs kávé, nincs tea, nincsenek cukros üdítők. Tiszta vízből viszont minden nap megiszunk minimum 2 litert. #notea, #nocoffe, #onlywater

Minden elfogyasztott pohár után várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihíváscsakvíz hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Március: Minden nap megcsinálok 50 guggolást!

Bármikor a nap folyamán, a lényeg, hogy bemelegítés után, egyben végezzük el a feladatot.

Minden nap, a guggolás után várunk egy szelfit az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásguggolas hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Április: Egyáltalán nem fogyasztok édességet!

De tényleg semmit! #nochocolat, #nosugar, #noicecream

Minden nap várjuk a fotót egy-egy finomságról, „ma ezt is kihagytam” tematikában az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásnoédesség hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Május: Csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztok!  

A fehér kenyeret és a szokásos péksüteményeket most hagyjuk a boltok polcain, helyette teljes kiőrlésű termékeket válasszunk! #nofehérliszt, #egészségesleszek

Minden alkalommal várjuk a teljes kiőrlésű gabonáról, tésztákról a fotót (lehet reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsora) az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívasteljeskiőrlés hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Június: Minden nap futok fél órát!

Otthon, a szabadban, edzőteremben, mindegy, hogy hol és milyen tempóban. A lényeg: minden nap meglegyen a 30 perc.

Minden futás után várjuk a szelfiket az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásfutokmindennap hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Július: Minden nap fogyasztok gyümölcsöt!

Gyümölcsszezon van, úgyhogy nincs semmi kifogás!

Minden elfogyasztásra váró gyümölcsről várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásgyümölcsmindennap hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Augusztus: Kipróbálok egy új mozgásformát, amit minden nap gyakorlok!Ez lehet bármilyen mozgásforma, amit nem próbáltál még, de vállalod, hogy augusztusban minden nap megteszed!

Minden edzés után várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásújmozgás hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Szeptember: Nem eszek húst!

Egy hónap nem a világ. Hús nélkül is van élet, próbáld ki. #önmérséklet, #tisztítókúra

Minden vega étkezés után szelfi az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásvegahónap hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Október: Minden nap logikai játékokkal tornáztatom az elmém!Bármilyen játék lehet, valami mindig kéznél van: #amőba, #ördöglakat, #passziánsz, #ország-város, #sodoku, stb

Minden játékról várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihíváslogikaijáték hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

November: Minden nap a lépcsőt választom!  

Bárhová mész, felejtsd el a liftet!

Minden lépcsőzés után, vagy magáról a lépcsősorról fotó az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihíváshajrálépcső hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

December: Minden nap teszek valami jót!  

Ez a jócselekedetek hónapja! Apróságokra gondolj, kis meglepetésekre, bármire, amivel szebbé tudod tenni egy pillanatra valaki más napját.

Minden jócselekedetről vagy után szelfi az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásjótcselekszem hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Hogyan segít mindebben a Life.hu?

A kihívásokban nem vagy egyedül! A szerkesztőség tagjai is elhatározták, hogy végigcsinálják a próbákat, így minden hónap végén beszámolunk nektek a nehézségekről, a mélypontokról és a sikerekről. Az esemény Facebook-oldala a ti platformotok arra, hogy kérdéseitekkel, beszámolóitokkal, képeitekkel inspiráljátok egymást. Az Instagram is a motiváció eszköze: oda is várjuk a hashtagekkel ellátott fotóitokat. A Life.hu szerkesztői azt is vállalták, hogy az év folyamán szakértői cikkekben feldolgozzák az önbecsülés fogalmát, a kudarcélmény témakörét, a kitartás és a fogadalmak lelki hátterét, hogy a testünk egészsége mellett lelkünk és személyiségünk is gazdagodjon.