A 21. században, amikor a 40 az új 30, és az 50 az új 40, minden arról szól, hogyan őrizhetjük meg a fiatalságunkat. Az állandó figyelem középpontjában álló hírességek még inkább úgy érzik, hogy 50 felett is 20-nak kell kinézniük, ami általában tragikusan szétplasztikázott külsőhöz vezet. Szerencsére Hollywoodban is akad néhány kivétel, aki máshogy gondolkodik erről. Íme, a méltóságteljes öregedés hívei!

Meryl Streep

A fiataloknak azt tanácsolnám, hogy ne aggodalmaskodjanak annyit. Főleg ne a súlyuk miatt. Amitől furcsa vagy más vagy, mint a többiek, éppen az az erősséged. Ne félj tehát más lenni!

1979-ben és 2015-benForrás: Northfoto

Meryl Streep számára az a legfontosabb, hogy esténként mi kerül a család asztalára. A színésznő, aki 37 éve él boldog házasságban a szobrász Don Grummerrel, abszolút híve a „szépség belülről fakad” mondásnak, aminek szerinte a legelső lépcsőfoka a megfelelő táplálkozás. A 66 éves sztár ennek megfelelően az organikus termesztésű, vegyszerektől mentes élelmiszerekben hisz. Persze a testmozgást sem hanyagolja, leginkább úszni szeret. Meryl Streep mindig is azt hangoztatta, hogy a test csak akkor lehet egészséges és fiatal, ha a lélek is az. Ehhez mi kell? Támasszunk újabb és újabb kihívásokat az életben, tanuljunk sokat önmagunkról, de azért ne vegyük túl komolyan magunkat – vallja a színésznő.

Helen Mirren

A kor nem olyan dolog, ami miatt aggódni kell. A testünk ugyan öregszik, de az elménk egyre több dolgot ért meg a világból, ami csodálatos.

1981-ben és 2015-benForrás: Northfoto

Helen Mirren saját bevallása szerint a hétköznapokban nem tesz semmi különöset a szépségért. Hidratálót is leginkább csak azért használ, mert egyszerűen jó érzés felkenni. A kozmetikai termékeknek igen, de a sminkeknek nem nagyon tud ellenállni. Szívesen kipróbálja az újdonságokat, de azt vallja, hogy idősebb korban a kevesebb több: „Halvány alapozás és egy szép rúzs. Ennyi az egész.”  Ami a fiatalító tippeket illeti, a színésznő a lepedőakrobatikára esküszik, amiért képes egy órával korábbra húzni az ébresztőórát. Semmi kétség, Helen Mirren igazi örökifjú, akit nem érdekelnek olyan apróságok, mint az életkor.

Diane Keaton

Nem töltök túl sok időt a tükör előtt, helyette inkább befelé nézek. A szépség csak jön és megy. Az, hogy emberi lény vagyok, sokkal jobban foglalkoztat.

1975-ben és 2015-benForrás: Northfoto

A 70 éves híresség számára az egészséges életmód a megfelelő fényvédő szerek használatánál kezdődik. Diane Keatonnél ugyanis 21 éves korában bőrrákot diagnosztizáltak. A betegség miatt korán felismerte, hogy a múlékony szépségnél sokkal lényegesebb dolgok is vannak, és azóta is ebben a szellemben éli az életét. A bohókás stílusát is a betegsége alakította: szinte soha nem jelenik meg kalap nélkül, amivel a napfény káros hatásaitól védi magát. Egyébként soha nem zavarta, hogy különcségével kitűnik a tömegből, és a hollywoodi színésznők által elvárt sémákhoz sem illeszkedik. Let's Just Say It Wasn't Pretty című könyvében hosszan írt arról, hogyan tudott mindig önmaga maradni, és miért volt fontos, hogy minden esetben vállalja stílusát és személyiségét.

Susan Sarandon

Az évek során rájöttem: a legfontosabb dolog, hogy mindig hiteles maradj, és foglalkozz a belső éneddel.

1978, 2015Forrás: Northfoto

A színésznő tökéletes példája annak, hogy a szépség az önbizalomból fakad. Amikor egy interjúban az 50 feletti nők mindennapi bőrápoló szokásairól kérdezték, csak annyit válaszolt, hogy ő nem tud ilyenekről, így valószínűleg már az összeset megszegte. A nemrég szépségnagykövetként debütáló sztár legtöbbet hangoztatott tanácsa, hogy a dohányzást legjobb el sem kezdeni: amellett, hogy rendkívül egészségtelen, a bőrt is tönkreteszi. Az ételeknél az antioxidánsokban gazdag fogásokat keresi, ami pedig a mozgást illeti, a színésznő igyekszik sok helyre gyalog menni, és pingpongozni is jár, ami a testét és az elméjét is megmozgatja.