Egyszerű alaprecept, ami bárhogyan variálható, ráadásul reggelire, tízóraira, de ebédre köretként is kiváló választás. Olvasd el, hogyan készül!
Hozzávalók a tésztához
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 tojássárgája
- 10 dkg vaj
- só
- kb. fél deci víz

Hozzávalók a töltelékhez
- 4 tojás
- 250 ml light tejszín
- 50 dkg spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 8 szárított paradicsom
- 5 dkg parmezán
- só, bors
A tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél órára. Ezután nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, és egyengesd el egy quiche-formában. Szurkáld meg villával, majd 20 percre tedd vissza a hűtőbe. Onnan aztán egyenesen mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe. Szokás magokat szórni rá (illetve egy sütőpapírra), hogy ne púposodjon fel a tészta, de nekünk e nélkül sem volt vele baj. Tíz percig ezzel, majd további öt percig nélküle is süsd, míg egy kis színt kap.

Közben készítsd el a tölteléket. A spenótot egy kis olívaolajon és az áttört fokhagymán futtasd meg. A tojást a tejszínnel alaposan keverd össze, majd jöhet bele a parmezán, a spenót és az apróra vágott szárított paradicsom. Sózd, borsozd, majd az újabb keverés után mehet is a tésztára. Nagyjából fél órát kell sülnie. Érdemes langyosra hűteni, mielőtt felszeletelnéd.