A genetikailag vékony emberek 5 titka

vékony genetika testsúly test testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár sokat számít, de nem minden a genetika. Még a legvékonyabbaknak is van pár praktikájuk, amivel sokáig megőrizhetik kifogástalan alakjukat. Lássuk!

1. Reggeli

Sok helyen olvashatunk arról, hogy a reggeli a legfontosabb napközbeni étkezés. Egy brit, átfogó kutatás résztvevőit vizsgálták, akiknek az egyik fele mindennap reggelizett, míg a másik kihagyta a napindító étkezést. Azok, akik nem reggeliztek, a mérések alapján több kalóriát vittek be a szervezetükbe a legközelebbi étkezéskor a szokásoshoz képest. Persze ez nem azt jelenti, hogy reggelire mindent mindennel lehet enni. Nincs ötleted mit egyél? Ebben a cikkben három egészséges és finom reggeli fogás receptjét is megosztjuk veled.

Forrás: Thinkstock

2. Mozgás

Ugyanabban a kutatásban a résztvevők 42 százaléka hetente ötször vagy annál többször mozgott. A kutatók szerint ez nem csak a stressz és a depresszió csökkenését, de a cukorbetegség és számos egyéb tünet elkerülését jelenti. Egy jó étrend és a rendszeres mozgás pedig egyértelműen csökkentik a testsúlyt. A résztvevők elmondása alapján a sok mozgás segített nekik ellenállni az olyan endorfintermelő dolgoknak, mint az alkohol vagy a csokoládé. Mindenkinek megvan a maga motivációja, cikkünkben magyar celebek mondták el fogyókúratippjeiket.

3. Mérlegelés

Az emberek elég hiúak ahhoz, hogy karcsúságukat ne csak a tükör, hanem a mérleg is megerősítse. Az említett kutatásból szintén az derült ki, hogy az emberek 50 százaléka legalább egyszer méri a súlyát egy héten – a kutatók szerint ez motiváló hatással is bírhat.

Forrás: Thinkstock

4. Nincsenek durva korlátok

Az egészséges életmódba is belefér olykor egy kis „bűnözés”.

A kutatásban résztvevő alanyok 44 százaléka megengedi magának hetente egy-két alkalommal, hogy a gyomrára hallgasson, otthon főzzön és feldolgozott élelmiszereket fogyasszon.

5. Tudatos étkezés

A genetikailag vékony emberek általában azt eszik, amihez kedvük van, nem szorítják magukat szigorú keretek közé. A résztvevők 74 százaléka állította, hogy soha nem vagy csak ritkán diétázott, 92 százalék sokszor oda sem figyel arra mit eszik.

6 ételtrend, amit érdemes kipróbálnod 2016-ban

Az egészséges életmód, a tudatos étkezés mindig jó ötlet, de tudjuk jól, hogy minden évnek megvannak a maga táplálkozási trendjei. 2015-ben csupa furcsaság volt a listán, cikkünkben most viszont megmutatjuk, mit tartogat 2016!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.