Étkezés, sport és sok kitartás - Fogyókúratippek magyar sztároktól

diéta fogyás étkezés edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Odafigyelni a helyes életmódra, a megfelelő mennyiségű sportra mindig nehéz, akár híres az ember, akár nem. Ismert magyar embereket faggattunk arról, nekik hogy sikerült megszabadulniuk jelentős súlyfeleslegüktől, és mi motiválta őket a legnehezebb percekben. Érdemes tanulni tőlük!

Molnár Anikónak erőt kellett vennie magán

Az egykori Nagy Ő súlyproblémáiról korábban sokat cikkezett a sajtó, és bár az ismerősei is mindig megjegyezték Anikónak, hogy bizony kikerekedett, egészen más indította el fél évvel ezelőtt a fogyás útján. ,,A ruháimat nem tudtam hordani, elegem lett, hogy semmi nem jött fel rám. De az i-re a pontot egy régebbi fotó tette fel, amin vékony voltam, és nagyon csinos a hosszú ruhámban.

Forrás: Facebook/Molnár Anikó

Belenéztem a tükörbe, és az jutott eszembe: Te jó ég, ki ez a nő?

Eleinte azonban nem tudta, mégis hogyan kezdjen bele a fogyásba - 105 kilót nyomott akkoriban. A sport szinte teljesen ki volt zárva a térdproblémái miatt. ,

Tudatosult bennem, az én érdekem, hogy megváltozzak"

A sok zöldség, a gyógyteák és a cukormentes étrend betartása meghozta a várt eredményeket: nagyon beindult a fogyás. Anikó máig 18 kilótól szabadult meg, és még 8-10 kilót szeretne leadni. ,,Most szeretnék visszatérni az edzéshez, fontosnak tartom az izomtónus-erősítést. A bőröm szerencsére jól viselte a fogyást, semmi sem látszik meg rajta. Szerintem fontos, hogy ehetünk mindent, de módjával: én fogyasztok csokit, de diabetikusat, szénhidrátcsökkentett lisztet használok, az orvos tanácsára sok halat, esetleg májat is eszem.

Forrás: Thinkstock

Egyébként lemondtam a legtöbb függőségemről:

Life.hu-tipp

A Life.hu jógaoktató újságírója elhívta egy jógaórára Molnár Anikót - az edésről készült képeket ITT találod!

Schobert Norbinak szüksége volt valakire, aki hisz benne

Norbi 10 és 15 éves kora között volt kövér gyerek. ,,Emlékszem, az NSZK-ból jött egy családi barátunk, aki egy halom csokit hozott nekem, akkor kóstoltam életemben először a nyugaton már "divatosnak" számító édességeket. Imádtam, egyedül ettem meg az összeset, és ekkortájt alakult ki a farkaséhségem is. A hirtelen vércukorszint-emelkedés okozta a megállás nélküli farkaséhségemet, csokifüggő lettem, ezzel pedig rászoktam a pékárura, a szendvicsekre, a kólára, a Traubira.

Forrás: Facebook/Schobert Norbert

Pillanatok alatt 104 kilót mutatott alattam a mérleg, kiszorultam az aktív életből."

Norbi elmesélte, nagyon sokat csúfolták, mindez a kamaszkorban pedig, amikor amúgy is erősebb a közösséghez tartozás iránti vágy, még nehezebb volt.

a következő szeptemberben pedig 40 kilóval könnyebben folytattam a gimit

Forrás: Thinkstock

Az motivált végig, hogy végre volt egy ember, a tanárom, aki hitt bennem, aki mögém állt, és nem csúfolt, és nemcsak bizalmat szavazott nekem, de megoldása is volt. Persze rajtam múlott, és most én végzem ugyanezt a munkát másokkal. Ma is minden reggel 5 kor kelek, edzek 1 órát. Soha nem esik jól, még most, 45 évesen sem, de ezek a dolgok arról szólnak, hogy legyőzzük önmagunkat. Mindennek ez a titka. Célokat kell kitűzni, akarni kell, és nem azzal takaródzni, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, hanem mindig, folyamatosan dolgozni kell azon, hogy jobbak legyünk.

Az én motivációm minden reggel 5 órakor születik meg."

Mohamed Fatima tudatos életre váltott

A csodás hangú énekesnő 95 kilótól szabadult meg 4 év alatt, és bár néha még pár kilót ingadozik a súlya, mára rátalált arra az életformára, amit abszolút követni tud. ,,A fogyás első része elég gyorsan ment.

Forrás: Facebook/Mohamed Fatima

Jól éreztem magam a bőrömben túlsúlyosan is, ám a családunkban gyakran előforduló gond a cukorbetegség, a magas vérnyomás.

Fatimánál is volt egy olyan időszak, amikor kicsit megállt a fogyás, ezért újra kellett gondolnia a dolgokat. ,,Az orvosom kérésére nem ehettem kókuszt, kaviárt és szénsavas üdítőt, és elkezdtem jobban figyelni a mennyiségre is. Azóta és még most is mindig gondosan válogatom meg, mit eszem, és elkezdtem sportolni is. Van egy otthoni gyakorlatokból összerakott edzéstervem, ezt heti 3-4 alkalommal végzem, mellette járok személyi edzésre is, ha az időm engedi. Kis súlyokkal dolgozunk, kardiógyakorlatokat végzünk. Az étkezés is nagyon lényeges: este 6 után nem eszem, cukor helyett barnacukrot vagy édesítőt használok.

Forrás: Thinkstock

Magyar sztárok, akik nagyon sokat fogytak

Molnár Ferenc Caramelt duci fiúként ismerte meg az ország a Megasztár idején, ám mára már ő is nagyon megváltozott: 30 kilótól szabadult meg a műsor óta. Nacsa Olivér pedig főleg korábbi magánéleti problémáinak köszönhette a súlyvesztést: két éve Szily Nóra interjújában arról mesélt, hogy 18 kilót dobott le élete egyik legnehezebb időszakában.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16:00-kor minden kiderül - nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.