Tavaszi fáradtság ellen: jógázz!

Forrás: Thinkstock -
szerotonin alvászavar JógaKlikk méreganyag tavaszi fáradtság jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába sütött ki végre a nap, és került le a nagykabát, a fáradtságtól alig bírsz kikászálódni az ágyból, kialvatlan, ingerlékeny vagy, a tested nehézkes, az ízületeid be vannak rozsdásodva, a fejed kóvályog, és semmihez sincs kedved? Ha ezt tapasztalod, akkor sem kell feltétlenül orvoshoz szaladnod, a legvalószínűbb diagnózis: tavaszi fáradtság!

A szervezet természetes reakciója ez, amit leginkább a hormonális ingadozás okoz. A több fény hatására a melatonin (alvási hormon) termelődése csökken, és szerotoninból (boldogsághormonból) több lesz – de az átálláshoz idő kell. Az átmeneti zavarokat átvészelve később kevesebb alvásra lesz szükséged, és a szerotonintól örömtelibb napok várnak rád.

Forrás: Thinkstock

A tavaszi fáradságot a vitaminhiány és a lerakódott méreganyagok is fokozzák. Ennek több kiváló ellenszere is van, az egyik: jógázz!

A méregtelenítésben többféleképpen is segít a jóga: amellett, hogy serkenti a keringést, és a zsigeri zsírszövetek ellen is felveszi a harcot, a mentális és az érzelmi méregtelenítésben is segít.

Jógával ráadásul a tavaszi fáradtság egyik legkellemetlenebb tünete, az álmatlanság is kezelhető.

Forrás: Thinkstock

Ha nincs meg a napi alvásadagod, mintegy önmagát gerjesztő folyamat, a feszültség csak gyülemlik benned, ami azután még kevésbé hagy aludni. A jóga a feszültségoldás egyik leghatékonyabb ellenszere, mindamellett a hormonháztartás harmonizálásába is besegít.

Ez a gyakorlatsor segíteni fog!

Ezen a héten a Iyengar jóga metódus alapján, kifejezetten álmatlanság ellen összállított 45 perces gyakorlatsort végezhetsz el otthonról ingyen a JógaKlikkel! Kattints a videóért!
Az 5 legjobb zsírégető zöldséghttp://www.life.hu/ez-zsir/20160304-zsiregeto-zoldsegek.htmlA bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés és a diéta szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. Ez Zsír!ThinkstockMi Jennifer Lawrence tökéletes alakjának titka? Az edzője elárulta!http://www.life.hu/ez-zsir/20160309-jennifer-lawrence-alakjanak-titkarol-meselt-az-edzoje.htmlJennifer Lawrence közismert arról, hogy ellenzi a különféle fogyókúrákat, és többször felszólalt már az ellen, hogy az ideálisnak vélt testképet ráerőltessék minden nőre. Ennek ellenére természetesen ő is törekszik az egészséges életmódra, és arra, hogy fitt és szép legyen a forgatásokon és a vörös szőnyeges eseményeken. Az Oscar-gálán is sikerült legjobb formájában mutatkoznia, nem csoda hát, hogy sokakban felmerült a kérdés: hogyan csinálja? Ez Zsír!--Készítsd el a franciák kedvenc reggelijét, a quiche-thttp://www.life.hu/ez-zsir/20160226-keszitsd-el-a-franciak-kedvenc-reggelijet-a-quichet.htmlEgyszerű alaprecept, ami bárhogyan variálható, ráadásul reggelire, tízóraira, de ebédre köretként is kiváló választás. Olvasd el, hogyan készül! Ez Zsír!--A fogyás is fejben dől elhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160302-a-fogyas-fejben-dol-el.htmlAz, ahogyan étkezési szokásainkra gondolunk, meghatározza azt, hogy képesek vagyunk-e fogyni. Aki úgy gondolja, hogy alapvetően egészségesen táplálkozik, nagyobb eséllyel szabadul meg könnyen a fölösleges kilóktól, mint az, aki bűntudatot érez az evéssel kapcsolatban. Ez Zsír!--Nem elég, ha csak iszod a vizet – enned is kell azt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160225-ivas-helyett-inkabb-egyuk-a-vizet.htmlMa már szinte mindenki tisztában van vele, milyen fontos, hogy a szervezetünk elég folyadékhoz jusson, és hogy a napi ajánlott mennyiség legalább két liter folyadék, ami sokakat arra késztet, hogy szinte egész nap le se tegyék kezükből az italospalackot. A legújabb kutatások szerint azonban ez csak félmegoldás. Ez Zsír!--A kihívások pszichológiája – Avagy ezért lépj ki a komfortzónádból!http://www.life.hu/ez-zsir/20160224-a-kihivasok-pszichologiaja-avagy-ezert-lepj-ki-a-komfortzonabol.htmlKihívás, siker, önbecsülés – három egymásra épülő fogalom, amelyek valójában egy elképesztően hosszú utat jelképeznek. Sokaknak ezt sajnos nem is sikerül végigjárni, pedig nem kisebb dolgok forognak kockán, mint a boldogság és a kiteljesedés.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.