Látványos fogyás két hét alatt? Tojásdiétával lehetséges!

Forrás: Dreamstime -
trendi húsvét 2016 diéta tojás egészség egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutatók szerencsére már leszámoltak azokkal a tévhitekkel, amelyek az elmúlt években atojásfogyasztásról kialakultak. A tojás nemcsak, hogy egészséges, hanem a diétának is fontos részét képezi.

A tojás fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban és fontos zsírsavakban is gazdag, így nem csoda, hogy mostanában ismét ajánlják a fogyasztását a táplálkozási szakemberek. Egyre elterjedtebb a tojásdiéta is, aminek több típusa is létezik.

Forrás: Dreamstime

Egy a Surrey Egyetemen végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik csökkentett kalóriájú étrendjük részeként naponta két tojást is elfogyasztottak, fogytak, miközben a koleszterinszintjük egyáltalán nem emelkedett meg.

A dietetikusok hetente 3-7 tojás fogyasztását ajánlják, ami azt jelenti, hogy heti 3-4 alkalommal ideális reggelire elfogyasztani két tojást. A reggeli tojásfogyasztásnak egyébként is sok előnye van, kutatások szerint ugyanis ha reggel tojást eszünk, a nap folyamán kisebb a valószínűsége annak, hogy nassolni támad kedvünk. A tojás így az egészséges étkezés alappillére, ami üde színfolt lehet a reggeli zabvariációk között.

Csak a tojás!

Sok hollywoodi híresség kipróbálta már az igazi tojásdiétát, ami naponta jelent nagyjából akkora mennyiséget, ami egy hétre ajánlott.

Így csinálják Hollywoodban

Nicole Kidman a Hideghegy forgatása előtt állítólag csak tojást evett: egyet reggelire, és kettőt, vagy hármat vacsorára. Adrian Brody kiegyensúlyozottabb étrendet választott, amikor hat hét alatt 14 kilót fogyott a Zongorista forgatása miatt. Ő csak reggelire fogyasztott tojást, ebédre grillezett csirkét, vacsorára pedig szintén csirkét vagy halat, mellé pedig párolt zöldségeket evett.
Forrás: Dreamstime

Ezt a diétát leginkább azoknak érdemes kipróbálniuk, akiken néhány kiló felesleg van, és éppen valamilyen alaklomra szeretnének jó formába kerülni. A tojásdiétát két hétnél tovább nem érdemes csinálni, az egyoldalú étkezésnek ugyanis hátrányai is vannak, ráadásul, ha a diéta végén visszatérsz a megszokott étrendedhez, a leadott kilók könnyen visszajöhetnek. Éppen ezért mi a kiegyensúlyozott, változatos étrendet ajánljuk, és a tojásdiétát is csak további tápláló ételek variálásával javasoljuk kipróbálásra. Kövesd az alábbi tippeket:

  • Reggelire facsard ki egy fél grapefruit levét, és egyél hozzá 2-3 tojást.
  • Tízóraira igyál egy bögre zöld teát pár csepp citrommal.
  • Ebédre jó választás a csirkemell, a párolt zöldség, a hal, hozzá pedig 2 tojás.
  • Uzsonnára készíts egy bögre citromfűteát.
  • Vacsorára halat és párolt (répa, zöldbab, spárga) vagy nyers zöldségeket (paradicsom, saláta, uborka) fogyassz egy tojással.
A motiváció megtartásának öt lépésehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-motivacio-megtartasanak-ot-lepese.htmlA siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem! Ez Zsír!--A nassolás valójában segíti a diétát – Csak okosan kell csinálni!http://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-nassolas-segit-a-dietaban.htmlNem érdemes spártai életet élni a fogyókúra idején, az előre eltervezett és ügyesen kivitelezett "nasinapok" ugyanis jót tesznek a motivációnak. Ez Zsír!--Itt a tavasz és a kerti sütögetések ideje – Grillezz egészségesen!http://www.life.hu/ez-zsir/20160318-egeszseges-grill-etelek.htmlAhogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba: sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Mi imádjuk a kerti sütögetést, amiről szerencsére a bikiniszezon közeledtével, a diéta alatt sem kell lemondani. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelni. Ez Zsír!--A baba és az anya is komoly bajba kerülhet a kismamakori elhízás miatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160311-mennyit-hizhat-a-kismama-varandossag-alatt.htmlVajon mennyi az ideális súlygyarapodás egy kismama életében? Hatással lehet a babára is a túlsúlyunk? Íme, a válasz a kérdésekre! Ez Zsír!ThinkstockMinél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!ThinkstockTavaszi fáradtság ellen: jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160311-jogazz-a-tavaszi-faradtsag-ellen.htmlHiába sütött ki végre a nap, és került le a nagykabát, a fáradtságtól alig bírsz kikászálódni az ágyból, kialvatlan, ingerlékeny vagy, a tested nehézkes, az ízületeid be vannak rozsdásodva, a fejed kóvályog, és semmihez sincs kedved? Ha ezt tapasztalod, akkor sem kell feltétlenül orvoshoz szaladnod, a legvalószínűbb diagnózis: tavaszi fáradtság! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.