Gisele Bündchen, Miranda Kerr, Alyssa Milano, Pirner Alma és Hargitai Bea. Vajon mi a közös bennük? A brelfie, vagyis „breastfeeding selfie", ami a szoptatást népszerűsítő sztárédesanyák között is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Rengetegszer írtunk már a nyilvános szoptatásról, mégsem eleget. Megfordultak nálunk olyan anyák, akik a durván kiálltak a nyilvános szoptatás mellett: egyikőjük például  elég frappáns módon bosszulta meg, hogy a Facebook törölte az egyik "brelfijét". 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A sztárok a nyilvános szoptatásért

Persze a celebek sem hagyták szó nélkül a kérdést. Olyan sztárok, mint Olivia Wilde, Alyssa Milano, Pink, vagy Gisele Bündchen mind szoptattak már nyilvános helyen, és ezt meg is osztották a világgal, de a sort folytathatnánk, ugyanis Miranda Kerr is jó pár olyan fotót posztolt a blogjára, melyen épp gyermekét szoptatja. Idén tavasszal Gryllus Dorka is csatlakozott hozzájuk, mikor egy magazin címlapján közzétett fotón Soma nevű kisfiát etette, Pirner Alma pedig saját negatív tapasztalatain felbuzdulva kampányolni kezdett a szoptatás és a bababarát helyek mellett. 

Túlzás, vagy sem?

Ám a kérdés, hogy a nyilvános szoptatás tabu-e, vagy sem, továbbra is mérlegen van. A legújabb őrületnek, a breflie -nek - azaz a kisminkelt, gyönyörő sztáranyukák szoptatás közben készült szelfijének - biztos, hogy súlya van, ám kérdés, hogy így a mérleg mégis melyik oldalára billen. Nem is akarjuk megválaszolni, döntsétek el ti! Mindenesetre összegyűjtöttünk 5 sztáranyukát, akik imádják a brelfie-t!

Tamara Ecclestone brit model, Bernie Ecclestone lánya, kislányával, Sophia-valForrás: Instagram/Tamara Ecclestone

Pirner Alma

Mint írtuk, Pirner Alma is kiállt a nyilvános szoptatás mellett, nemcsak véleményét mondta el, hanem Nánási Pál is lencsevégre kapta, amint gyermekét szoptatja. A neki címzett kommentek alapján úgy érzi, sok a tévhit és az előítélet vele, mint anyával kapcsolatban, ezekre is reagált.

"A kismamák akik BKV-val közlekednek, folyamatosan panaszkodnak, hogy nehéz megoldani a szoptatást. Amikor én olyan helyzetbe kerültem, hogy útközben kellett megetetnem Alent, találtam egy baba-mama barát kávézót és ott sikerült ezt megoldanunk. A kampány ami mellé álltam, az anyatejes szoptatás mellett áll ki. Ez nem egy verseny, hogy meddig tart, hanem hozzuk ki a maximumot ebből a dologból" – mondta Alma, aki szerint több olyan vendéglátó helyiség kellene, ahol ez megoldható.

Pirner Alma kiállt a nyilvános szoptatás mellettForrás: Nánási Pál

Miranda Kerr

A 28 éves ausztrál modell teljesen természetes dologként kezeli a nyilvános szoptatást, mutatja ezt a rengeteg "brelfie"-je is. A modell saját bevallása szerint még most is szoptatja fiát, Flynnt, márpedig ez az odaadás nem túl gyakori a hírességek világában. 

Forrás: Instagram / Miranda Kerr

Hargitai Bea

A magyar modell tavaly májusban adott életet kisfiának, Jason Sidneynek. Az újdonsült édesanya élvezi az új szerepet, és igyekszik minél több fotót megmutatni rajongóinak.Legutóbb például a szoptatás gyönyörű pillanatátde várandósságát is dokumentálta rajongóinak: hatalmas terhespocakkal állt modellt, ráadásul Nánási Pál is készített róla egy gyönyörű fotósorozatot - kattints ide érte!

Meghitt pillanatot osztott meg magáról Hargitai BeaForrás: Instagram/Hargitai Bea

Gisele Bündchen

Breast is best, azaz a cici a legjobb – ezzel a jelmondattal kampányol a szoptatás mellett Gisele Bündchen. A világ egyik legtöbbet kereső szupermodellje közösségi oldalára rakott fel egy fotót a minap: ezen az látszik, ahogy gyermekét szoptatja, miközben a haját és a körmét is kezelésbe veszi egy szakember és még sminket is kap. 

Gisele BündchenForrás: Instagram/giseleofficial

Alyssa Milano

A Bűbájos boszorkák című sorozat sztárja nem sokat várt a visszatérésre, szülése után már bele is vetette magát a munkába. Az alábbi kép például 2014 novemberében készült a színésznőről, amikor egy fotózásra készülődve időt szakított kislánya megetetésére:

Forrás: Facebook/Alyssa Milano

De nem csupán Gisele Bündchen és Alyssa Milano kampányol lelkesen a szoptatás mellett: Doutzen Kroes holland szupermodell legutóbb a Vogue hasábjain mutatta be egy átlagos családi reggelét, amelyen férjével és gyermekeivel egy ágyban, szoptatás közben szerepel – a képet ide kattintva nézheted meg!

/1507/Vil_g20157311892