Mosás, főzés, takarítás – a mindennapi munka mellett se időd, se energiád háziasszonyosdit játszani? Nem is kell! Vannak 21. századi alkalmazások és szolgáltatások, amik arra hivatottak, hogy megkönnyítsék a hétköznapjaidat.

Tiszta lakás egy kattintásra 

Utálsz takarítani, utálod a szabad perceidet a lakásod rendben tartására pazarolni? A Helpy takarítószolgálatot pont neked találták ki. Az online, néhány kattintással rendelhető takarító akár 48 órán belül csillogó-villogóvá varázsolja a lakásodat. A Helpy különlegessége azon kívül, hogy mindent néhány perc alatt az interneten lebonyolíthatsz, még abban rejlik, hogy te magad választhatod ki előre, hogy pontosan milyen szolgáltatást szeretnél a takarítónőtől (függönymosás, vasalás stb.), úgy, hogy közben azt is látod, mi mennyibe fog kerül. A takarítás végeztével pedig fontos számukra a visszajelzés, minden alkalommal értékelheted a szolgáltatást. Kényelmes, hasznos és nem mellékesen teljesen megfizethető.  

Forrás: giphy.com

Terülj, terülj asztalkám!

Tavaly nyáron indult el itthon a Yummber, az első ételmegosztó szolgáltatás. Lényege, hogy aki szeret (és jobb esetben tud is) főzni, az a tudományát megoszthatja másokkal, magyarán wannabe séfek regisztrálhatnak az applikációra, fotóval, árral megjelölve, hogy mikor milyen ételt készítenek, a jelentkezők pedig lecsaphatnak a házi kosztra. Mindenki jól jár: akik szeretnek otthon főzőcskézni, az általuk megszabott árért megoszthatják a főztjüket másokkal, az éhes felhasználók pedig finom házi koszthoz juthatnak megfizethető áron, fáradság nélkül. 

Forrás: Youtube

Mosó Masa mosodája

Ugye neked is ismerős az amerikai filmekből az a szituáció, amikor főhősünk egy nagy adag szennyes ruhával caplat a mosodába, bedobja a gépbe az aprót, és fülhallgatóval a fején vár, hogy vége legyen a programnak? Na, ez az amerikai életérzés már hazánkban is elérhető, csak sokkal modernebb köntösbe bújtatva. A Bubbles néven néhány éve nyílt non-stop önkiszolgáló mosodahálózat egyik nagy előnye a gyorsaság, ami a nagy kapacitású mosó- és szárítógépeknek köszönhető. Míg egy átlagosan 5 kg-os géppel egyheti szennyes ruha kimosásához otthon akár egy-másfél nap is szükség lehet, a Bubblesban egy óra alatt végezhetsz a mosással és szárítással is. Ez pedig a dupla és tripla kapacitású gépeknek köszönhető, amikkel 11, illetve 16 kg ruhát is kimoshatsz egyszerre. A vendégélményről pedig extra szolgáltatások gondoskodnak: leheveredhetsz a kényelmes kanapéra és az ingyenes wifinek köszönhetően nyomkodhatod a Facebookot, mialatt gyerekeid elszórakoznak a gyereksarokban. 

Forrás: Youtube