Pert indított Alexander McQueen ellen egy menyasszonyi ruhatervező, aki szerint a divatház ellopta, és Katalin hercegné híres menyasszonyi ruháján alkalmazta az ötleteit.

A Hertfordshire-ben élő Christine Kendall szerint a McQueen divatház kreatív igazgatója, Sarah Burton lemásolta azokat az ötleteit, amelyeket öt évvel ezelőtt már megmutatott a palotának.

Forrás: AFP

Bár Kendall szerint a hercegné később levélben meg is köszönte neki a terveket, Katalin szóvivője a The Sunday Timesnak tett nyilatkozata szerint soha nem látta a szóban forgó vázlatokat. Kendall ügyvédjén keresztül hangsúlyozta: nem a hercegnét, hanem az ő esküvői ruháját megálmodó McQueen divatházat perelte be, akik állítása szerint jogtalanul, a megkérdezése nélkül másolták le az ötleteit.

Sarah Burton soha nem látta Ms. Kendall munkáit és vázlatait, és egészen addig nem tudott Ms. Kendarról, amíg kapcsolatba nem lépett velünk, úgy 13 hónappal az esküvő után - fogalmazott a divatház szóvivője, aki nevetségesnek nevezte az egész ügyet.

A világ leghíresebb esküvői ruhái
Elindult az esküvői szezon, ilyenkor pedig még az is szívesen nézeget csodaszép menyasszonyi ruhákat, akinek idén talán még nem kötik be a fejét. A Life.hu összeállításával felidézheted a történelem legemlékezetesebb esküvői összeállításait: kattints ide a cikkért!