Mesésen pirosló, csodálatosan édes, ráadásul szuper egészséges. Nem véletlen, hogy az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk, így alig várjuk a szezonját.
Az eper valódi csodaszer, amely segít megőrizni az egészségedet és a szépségedet is. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy több száz évvel ezelőtt még gyógynövényként tartották számon, és csak a 14. századtól lett közkedvelt mint ízletes gyümölcs.

A friss eper létfontosságú tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, antioxidáns-tartalma alapján pedig a zöldségek és gyümölcsök között a top 10-ben van. Ezért a
rendszeres fogyasztásával csökkentheted a szervezetedben lévő káros, többek között az öregedésért is felelős szabadgyökök számát. C-vitaminban is gazdag, valójában több van benne, mint a narancsban vagy a citromban. E-vitamint is bőséggel tartalmaz, ami a C-vitaminnal együtt kiváló vértisztító hatású. Az eper ezenkívül tele van B2-, B5-, B6- és K-vitaminnal is, amelyek erősítik az immunrendszert.

Fogyókúra alatt és tavaszi méregtelenítésnél is igazi csodaszer, ugyanis magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, így gyorsan és hosszú időre csökkenti az étvágyat. Ráadásul a rost és a víz is alapvető anyagok az egészséges táplálkozásban.