A szép és ápolt arc éveket fiatalít az emberen, ezért nagyon megéri odafigyelni arra, hogy mivel ápolod a bőrödet. Hidd el, ha vigyázol rá, üdeséggel és fiatalos kisugárzással fogja meghálálni. 

Napvédelem 

Az UVA sugaraknak a bőröregedésben is komoly szerepük van, ugyanis roncsolják a bőrben lévő kollagént, így az hamarabb elöregedik. Az öregedésen túl a bőrrák kialakulása miatt is igen veszélyes az UVA sugárzás, ami ellen csak napvédő szerekkel lehet védekezni. A napozás előtt 30 perccel kenjük be az egész testünket, így természetesen az arcunkat is. Ne feledd: a víz és az izzadság könnyen lemossák, így kétóránként érdemes újra felvinni a krémet. 

Forrás: Dreamstime
Figyelj jobban a bőrödre! Fényvédelem forró nyári napokon
Nyáron a bőrápolásra – különösen a fényvédelemre – a szokottnál is jobban oda kell figyelni, hiszen a bőr nem felejt. Szó se róla, kell a testnek a D-vitamin, azt pedig biztosan tudod, hogy délelőtt 11 és délután 3 között a napozást érdemes minimálisra csökkenteni, de ezenkívül vannak még más dolgok is, amikre figyelj oda, ha naptejet vásárolsz. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Relaxáció 

A stressz nemcsak a pluszkilókat, de a ráncokat is előcsalogatja. Ezért lassíts: próbáld ki a jógát vagy különböző relaxációkat. A pihentető ébrenlét mellett az alvás is nagyon fontos. Alvás közben termelődik a melatonin, aminek többek között antioxidáns hatásai is vannak, vagyis hozzájárul a szabadgyökök elleni küzdelemhez, így megújítja a sejteket, és regenerálja a bőrt. 

Arcápolás 

Az arcápolás első lépése az arctisztítás, amit este és reggel is érdemes elvégezni. Reggel a hideg vizes öblítést se hagyd ki, az is jótékony hatással van a bőrödre. Nagyon figyelj rá, hogy a sminket mindig alaposan távolítsd el az arcodról, és még a leghosszabb buli után se feküdj le sminkben. Az arcápoláshoz minden életkorra megvannak a különböző krémek, amelyek táplálják és hidratálják a bőrt. A heti egy arcradírozás is nagyon fontos. Ezzel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, amivel megkönnyíted a krémek alapos felszívódását. 

Forrás: Dreamstime

Belső hidratálás 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hidratálás mennyire fontos. Nemcsak kívülről, belülről is hidratálni kell a testünket, ha szép bőrt szeretnénk. A megfelelő vízbevitel a ráncoknak és még a narancsbőrnek is jót tesz. 

Étkezés 

Ha szép bőrt szeretnél, az A-, B- és C-vitaminban gazdag ételeket keresd! A retinol, közismertebb nevén A-vitamin a ráncok elleni küzdelemben elengedhetetlen, a C-vitamin, más néven aszkorbinsav a kollagéntermelésben játszik fontos szerepet, az E-vitamin pedig antioxidáns-tartalma miatt kiemelt fontosságú. 

Támogatott tartalom.