Nyílt levél egy édesanyának, aki megcsalta a férjét

házasság feleség család nyílt levél megcsalás férj félrelépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenöt együtt töltött év, három gyerek kontra új szerelem – Nyílt levelek sorozatunkban többször is kaptunk már olyan írást, ahol a levélíró a házassága és új szerelme közti vívódásáról vallott. Most azonban egy másik aspektusból, a gyerekek szemszögéből járjuk körbe a témát. 

Az alábbi levelet egy olyan 22 éves lány írta, aki 12 éves korában tanúja volt annak, hogy az édesanyja megcsalja az édesapját. A szülők a mai napig nem tudják, hogy gyerekük tudott az afférról.

Levél anyámnak, aki megcsalta apámat, és aki máig nem tudja, hogy én tudtam róla

Forrás: Dreamstime

Egyszer csak belépett az életünkbe. Emlékszem, ahogy azon viccelődtél, milyen vonzónak tartod az új szomszédunkat. Azt is láttam, hogy valahányszor átjön hozzánk, a szokásosnál több sminket teszel magadra.

És arra is emlékszem, hogy egyszer áthívtad őt akkor is, amikor apa nem volt itthon. Ott ült a konyhaasztalnál velünk, és bár a többiek még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy bármit is megérezzenek ebből, én tudtam, hogy te most azon gondolkozol, vajon ez a férfi a helyébe tudna-e a lépni a férjednek, akivel 15 éve élsz együtt?

Én akkor már egy éles eszű 12 éves voltam, az osztály legjobb tanulója, és

te komolyan azt hitted, olyan naiv vagyok, hogy elhiszem, ő neked csak egy barát?

Soha nem fogod megérteni, milyen káros egy gyerek számára, ha éjjel azt hallja, hogy az apja sír, vagy ha megtalálja a levelet, amelyben azért könyörög, hogy ne hagyd el őt. Az apám mindig is az én hősöm marad, de látni őt ennyire összetörten nagyon nehéz volt a számomra. Többé már nem tudtam úgy ránézni, mint korábban. De rád sem.

Forrás: Dreamstime

Az egyik táskádban rábukkantam egy levélre, amelyben a lehetséges forgatókönyveket dolgoztad ki arra nézve, hogy hányféle kimenetele lehet ennek a viszonynak. Ott volt a három gyereked egy darab papíron, és különféle irányba mutató nyilak. Hagyjál ott minket apával, és alapíts új családot? Vigyél minket magaddal, és hagyjuk apát egyedül? Életem eddigi 22 éve során még soha semmit nem éreztem annyira bántónak, mint azt a darab papírt.

Nem éreztem magam többnek, mint egy csomagnak, aminek meg kell találnod a helyét az új életedben.

Nem tudom, hogyan, de végül semmi nem lett az egészből. Talán apám levele, talán más miatt, de tíz év után te és apa még mindig együtt vagytok, és őszintén hiszem, hogy boldogok vagytok.

Időnként még együtt vacsoráztok azzal a férfival, azzal, aki miatt majdnem otthagytál mindannyiunkat. Tudom, hogy apa ma már bízik benned, és azt hiszem, én is, de a sebek, amiket ejtettél rajtam, még mindig nem teljesen gyógyultak be.

Forrás: Dreamstime

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!

Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Felnőttként már valamivel jobban megértem, hogy miért tetted mindezt. Ismerlek, és azt is tudom, hogy én pont olyan vagyok, mint te. Én is önpusztító vagyok a kapcsolataimban, mert én is ugyanolyan romantikus ábrándokat szövök azzal kapcsolatban, hogy milyen kellene legyen az életem. Talán mindketten túl sok romantikus regényt olvastunk. Én sem bírom a stabilitást, a nyugalmat. Tragédiára, drámára, mindent elsöprő románcra vágyom, és arra, hogy úgy szeressek, hogy közben meghasadjon a szívem.

Remélem, egyszer ki fogok nőni ebből az ábrándból.

Nyílt levél egy édesanyának, aki nem tudja, hogy a lányának abortusza volthttp://www.life.hu/csalad/20160429-nyilt-level-anyamnak-akinek-nem-arultam-el-hogy-abortuszom-volt.htmlMegannyi olyan élethelyzet létezhet egy nő számára, mikor a terhességi teszt két kis csíkja láttán az öröm helyett mérhetetlen kétségbeesés önti el. A terhességmegszakítás a nők személyes döntése, de az, aki ezt az utat választja, szinte minden esetben traumaként raktározza el lelke legmélyére a magzat életének kioltását, még akkor is, ha látszólag könnyedén dolgozza fel a történteket. Család--Nyílt levél egy tanárhoz, aki elcsábította a diákja édesanyjáthttp://www.life.hu/csalad/20160421-nyilt-level-gyermekeim-tanarahoz-aki-elcsabitotta-a-felesegem.htmlA szívnek nem lehet parancsolni - elcsépelt mondás, de igaz. Egy új szerelem lángja elvakítja az embert, és a szenvedély miatt olyat tehet, amit később legszívesebben visszacsinálna, ám akkor már késő. Család--Nyílt levél egy házasság végéről és egy új élet kezdetérőlhttp://www.life.hu/csalad/20160404-nyilt-level-egy-hazassag-vegerol-es-egy-uj-elet-kezdeterol.htmlFeladni a közös múltat és tiszta lappal újrakezdeni, vagy maradni a gyerekek, az emlékek, na meg a látszat kedvéért? A válás minden esetben nehéz és sorsdöntő kérdés, ám egy boldogtalan házasság vége sok esetben egy boldog, új élet kezdete is lehet. Család--Nyílt levél egy férfihoz, aki a pornót választotta a felesége helyetthttp://www.life.hu/csalad/20160318-nyiltlevel-az-exferjemhez-aki-a-pornot-valasztotta-helyettem.htmlNehéz kimondani, de valahol természetes, hogy a férfiak felrántják a szemöldöküket, ha egy csinos nőt látnak meg az utcán, vagy hogy odavannak a pucér csajos háttérképekért, és hogy előszeretettel néznek pornót a tévében és a neten. Az viszont egyáltalán nincs rendben, ha olyannyira jóllaknak ezekkel a mesterséges ingerekkel, hogy a saját párjuk már semmi vágyat nem tud gerjeszteni bennük. Család--Nyílt levél egy felnőtt fiúhoz, aki képtelen megállni a saját lábánhttp://www.life.hu/csalad/20160204-egy-elkeseredett-edesanya-nyilt-levele-felnott-fiahoz.htmlAz alábbiakban annak az elkeseredett édesanyának a levelét közöljük, akinek a felnőtt fia még harminc éves kora után is képtelen a saját lábán megállni, és boldogulni az életben. Család--Nyílt levél egy apához, aki felvállalta, hogy meleghttp://www.life.hu/csalad/20151012-egy-lany-levele-a-meleg-apjahoz.htmlA társadalom nagy része a mai napig nem fogadja el a homoszexuálisok kapcsolatát, a téma tabunak számít. A családi elvárások hatására pedig sok meleg férfi nővel házasodik, családot alapít. Egyes adatok szerint ez a meleg férfiak legalább 80%-ára jellemző. Ezek a férfiak aztán tökéletes férjnek, édesapának tűnnek, egészen addig, amíg ki nem borul a bili, és a saját döntésük, vagy egy lebukás miatt fel nem vállalják valódi szexuális orientációjukat.CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.