Bemutattuk már a Los Angeles-i La Bianca-házat, ahol 1969-ben Charles Manson és bandája végzett brutális mészárlást, de a Simpson-rezidenciáról is volt szó, ahol O. J. Simpson exfeleségét és annak szeretőjét végezték ki kíméletlenül - most jöjjön újabb három horrorház, amelyben a szörnyűségek után is folytatódott az élet.

A Wonderland Avenue-i gyilkos ház

2008-ban megjelent az ingatlanpiacon egy két hálószobás és két fürdőszobás otthon, amely Los Angeles egy igen előkelő negyedében, a Laurel Canyon-i Wonderland sugárúton található. A háznak bérlőket kerestek havi 3000 dolláros áron.

A megkapó ingatlan árnyoldala, hogy 1981-ben négy embert vertek itt halálra, miközben aludtak. A meggyilkolt baráti társaság - Billy DeVerell, Joy Miller, Barbara Richardson, és Ronnie Lee Launius - fegyverekkel, lopott holmikkal és kábítószerrel üzletelt. Mikor a rendőrség átkutatta a lakást, a brutálisan megcsonkított holttestek mellett legalább hét kiló kokaint és több kémcsőnyi tiszta heroint is talált.

Forrás: Youtube

Az ügy első számú gyanúsítottja a legendás pornósztár, John Holmes volt, akit 1982-ben bíróság elé is állítottak, de végül felmentették. 2000-ben, az ügy egy másik gyanúsítottja, az akkor már 71 éves egykori drogkereskedő, Eddie Nash bűnösnek vallotta magát a Wonderland gyilkosságok kitervelésében, és három évre börtönbe került.

Az esetről egy mozifilm is készült Wonderland címmel, amit anno stílusosan a gyilkos házban forgattak.

A Menendez-ház

Az 1980-as évek végén egész Amerikát felkavarta az a kettős gyilkosság, amelyet egy testvérpár, Lyle és Erik Menendez követett el,

áldozataik saját szüleik voltak, a szörnyűséget pedig a család Beverly Hills-i kúriájában követték el. 

Bár a felszínen a Menendez család boldognak és sikeresnek látszott, a szülők és gyerekek között gyakran puskaporos volt a levegő. A családfő mindent megtett azért, hogy teniszbajnokot neveljen a fiaiból, a testvérpár azonban nem volt elég elszánt a versenyzéshez, az édesapának pedig soha semmi nem volt elég jó. Dicsekedni akart a fiaival, ők azonban sokszor lázadtak a rájuk nehezedő teljesítménykényszer ellen.

Forrás: iamnotastalker.com

A szülők épp elhelyezkedtek a tévé előtt, amikor 21 és 18 éves fiaik rájuk támadtak. Apjukat lelőtték, édesanyjukat először lábon lőtték, mire elesett, de Erik és Lyle végül őt is több lövéssel megölte. Ez után, mintha mi sem történt volna, a két testvér moziba ment, így biztosítva az estére alibit magának. 1992. december 8-án emelt vádat ellenük a Los Angeles-i bíróság, a testvérek védekezésképp azt állították, hogy szüleik éveken át kínozták őket, és apjuk szexuális zaklatását is el kellett viselniük.

Az esküdtek nem hittek nekik, 1996. július másodikán végül Lyle és Erik Menendezt is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 

A gyilkosság óta a Menedez-háznak már két tulajdonosa is volt: először 1993-ban William Link forgatókönyvíró vásárolta meg, majd 2001-ben egy telekommunikációs cég vezetője, Sam Delug vette meg. Az ingatlan 2002-ben egy nagyobb felújításon is átesett.

Az Amityville-ház, azaz A rettegés háza

Biztos van, akinek nem kell bemutatni az amityville-i Ocean Avenue 112 szám alatt található ház történetét. 1974. november 13-án a 23 éves Ronald DeFeo az éj leple alatt egész családját kivégezte. Édesapja, a 43 éves Ronald DeFeo, és édesanyja, a 42 éves Louise DeFeo testében két, míg testvérei, a 18 éves Dawn, a 13 éves Allison, a 12 éves Marc és a 9 John Matthew testében egy golyót találtak. A fiút 1975. november 21-én bűnösnek találták 6 rendbeli gyilkosság vádjában, és hatszoros életfogytiglanra ítélték.

Forrás: Wikipedia

A vér szinte még fel sem száradt, mikor a mészárlás után egy évvel egy másik család költözött a házba.

A Lutz-család mindössze 28 napot tudott a falak közt tölteni, paranormális jelenségekre hivatkozva elmenekültek otthonukból. A ház és a két család történetéről könyvek és mozifilmek jelentek meg, az évek alatt egy valóságos kultusz nőtte be a helyet. A helyiek nem igen örülnek a hírnévnek, még az ingatlan címét is megváltoztatták, a házat pedig átalakíttatták, hogy hátha majd így kevesebb katasztrófaturista lepi el városukat.

Az ingatlan egyébként 2010-ben ismét piacra kertült 1,5 millió dolláros kikiáltási áron, végül pedig 995 ezer dollárért kelt el.