Fiatal korban a bőr feszes és rugalmas, 25 éves kor után viszont csökken az üde és egészséges külsőért felelős enzim, a hilauronsav termelődése, így a bőr is öregedésnek indul. Ha azonban odafigyelsz néhány dologra, sokáig élvezheted a feszes bőrt. 

Hidratálás 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bőr hidratáltsága nem csak attól függ, hogy ápolod-e különböző krémekkel. Elsősorban a bőrt is belülről kell hidratálni. Ha nem iszol elegendő folyadékot, akkor a bőröd sokkal szárazabb lesz, és a feszességéből is veszít. 

Forrás: Dreamstime

Étkezés 

A zöldségek és gyümölcsök, illetve jófajta szénhidrátok bevitelével sokat tehetsz azért, hogy fiatalon tartsd a testedet. rostok, vitaminok, antioxidánsok elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. 

Sport 

Ugye már tisztában vagy vele, hogy a sportot nem úszhatod meg? A rendszeres testmozgásnál semmi nem segít jobban a testi és lelki egészség megőrzésében. A bőrt elcsúfító narancsbőr és a visszér ellen is kiváló ellenszer. 

Forrás: giphy.com
A kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabálya
Ki ne szeretne karcsúbb, egészségesebb és nagyobb önbizalommal megáldott lenni, különösen ilyenkor, amikor közeledik a nyár? A sikerhez vezető út első lépése az elhatározás, amit aztán a helyesen kivitelezett megvalósításnak kell követnie. Már-már köztudott, hogy az egészséges életmódot 70%-ban az étkezés, 30%-ban a sport határozza meg. Ezért most a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz adunk tippeket!

Váltózuhany 

Minden olyan technika, ami élénkíti a vérkeringést, jót tesz a bőrödnek. Akár minden tusolásnál megcsinálhatod, hogy a meleg vizet hidegre, majd újra melegre, végül hidegre váltod. Minden fázisban hagyd nagyjából fél percig folyni a vizet a problémás területre. 

Masszázs 

A bőr "megmunkálása" segít "összetörni" a zsírsejteket, fokozza a vérkeringést, ezáltal pedig a salakanyagok távozása is felgyorsul. Ráadásul a krémek, olajok is hatékonyabban dolgoznak, ha masszírozó mozdulatokkal mélyebbre juttatjuk őket. 

Forrás: Dreamstime

 Támogatott tartalom.

Vedd fel a harcot a ráncokkal! Íme, a leghatásosabb arcpakolások!
25 éves kor felett egyre kevesebb kollagén termelődik, a bőr ráncosodni kezd, és megereszkedik. Természetesen sok mindent tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot minél jobban lelassítsuk. Akár különböző házi praktikákat is kipróbálhatunk az üde bőrért.