Nyaralni készülsz? Így készülj fel a zsebesek ellen

veszély tolvaj zsebtolvaj nyaralás2016 érték nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eljött a nyaralások, városnézések, barangolások időszaka - ezzel együtt pedig a zsebtolvajok ideje is. Hogy a családi nyaralást ne keserítse meg az eurókkal tömött pénztárcád eltűnése, érdemes az alábbi tanácsokat megfogadnod.

Az közismert tény, hogy a zsebtolvajok általában a forgalmas helyeket részesítik előnyben, mert a nagy tömegben kevésbé tűnik fel, ha éppen megszabadítanak valaki a pénztárcájától. A bevásárlóközpontokban, közkedvelt turistalátványosságoknál vagy tömegközlekedési eszközökön jó tehát vigyázni, alább összegyűjtöttünk 5 olyan helyzetet, amelyet a sunyi zsebtolvajok előszeretettel kihasználnak.

Forrás: Dreamstime

Véletlen összeütközés

A filmekből is jól ismert szituáció: a tolvaj egészen véletlenül nekimegy kiszemeltjének, és rutinosan, néhány pillanat alatt megszabadítja értékeitől. Bevethetik ezt a trükköt fel- és leszállásnál, de az is előfordulhat, hogy az áldozatot körbeveszik, és több elkövető köré beszorítják.

Segítő kezek

Gyakori, hogy ha kiszemeltet leöntik vagy leszórják valamivel, aztán pedig nagyon udvariasan segédkeznek a ruha megtisztításában. Ilyenkor rossz esetben a folt mellett az értékek is könnyen eltűnhetnek.

Forrás: Dreamstime

Előzd meg a bajt!

A legfontosabb, hogy a pénztárcádat, okmányaidat, bankkártyádat minél közelebb viseld a testedhez. Ha mégis táskát használnál, a hátizsákba sose tegyél pénzt vagy más fontos iratot, nagy tömegben pedig a legokosabb, ha a mellkasodra veszed a táskát.

Kolduló gyerekek

Egyik bevett szokás, hogy egy kolduló gyerekbanda veszi körül a kiszemeltet, és egyikük cselesen lenyúlja az értékeket, míg a többiek elvonják a figyelmet az erőszakos pénzkunyerálással.

Ártatlan pénzváltás

Van, hogy a tolvaj igen udvariasan valamilyen ürügyre hivatkozva aprót kér a kiszemeltjétől egy nagyobb pénzjegyért cserébe, ám amikor a jóhiszemű áldozat előveszi a tárcáját, a tolvaj kikapja a kezéből, és se híre-se hamva.

Forrás: Dreamstime

Eltévedt vásárló

Bevált trükk, hogy a tolvaj egy szupermarketben segítséget kér áldozatától, például megkéri, hogy magyarázza el, merre találja a tejespultot, és amíg a másik útbaigazítást nyújt, a zsebtolvaj könnyedén le is csaphat a figyelmen kívül hagyott táskára - főleg, ha az a bevásárlókocsiban van.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.