Meg sem lepődünk azon, hogy Angelina Jolie nemrég elárulta: gyermekei egymás között 7 nyelven beszélnek.

Angelinának és Bradnek 3 vér szerinti gyermeke van, 3 kicsit pedig adoptáltak: Maddox-ot Kambodzsából, Paxot Vietnámból, Zaharát pedig Etiópiából. Így azon már sem lepődünk, hogy jópár nyelven beszélnek egymással.

Forrás: NORTHFOTO/AKM Images / GSI Media/Rmcl Vice Geva

A színésznő - aki mostanában csont és bőr - a minap a Radio 4 női magazinműsorában mesélt arról, hogy egyik gyermeke sem akar egyelőre színészi pályára lépni, a nyelvek iránt azonban mindannyian élénken érdeklődnek.

"Megkérdeztem őket, milyen nyelveket szeretnének megtanulni. Shiloh a khmert választotta, ami Kambodzsa hivatalos nyelve, Pax pedig természetesen vietnámiul tanul. Maddox a németre és az oroszra voksolt, Zahara franciául beszél, Vivienne-t érdekli az arab nyelv, Knox pedig a jelnyelvre szavazott. Úgy gondolom, addig nem ismerjük meg a gyermekeinket, amíg ők nem mutatnak meg többet maguból. Hagyni kell őket, hogy azzá váljanak, akik lenni akarnak" - mesélte a színésznő.

Mikor kezdjen nyelvet tanulni a gyerek?
Egyre több óvodás kisgyerek tanul angolul különböző játékos csoportokban, miközben az általános iskolák zömében csak a negyedik osztályban indul a nyelvoktatás. No de mit nyerünk azzal, ha négy-ötévesen elkezdjük az első idegen nyelv tanulását? Olvasd el a Life.hu cikkét!