Éld meg a harmóniát! Ezekkel a sportokkal lehetséges

harmónia joghurt2016 sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben az elképesztően felgyorsult, stresszes világban egyre nagyobb igényünk van arra, hogy lelassuljunk, kicsit magunkba nézzünk, és harmóniát teremtsünk. A legjobb, amikor ezt a vágyunkat egy testet-lelket felfrissítő mozgásformával köthetjük össze. 

Pilates

A mélyizmok megerősítésére kifejlesztett pilatesmódszer úgy erősít, hogy közben az ellazulásra és a nyújtásra is koncentrál. A belső kontroll és koncentráció lágy és áramló mozdulatokat tesz lehetősvé. A jóga, a balett és a római edzésmódszerek ötvözésével kialakított sport egy speciális légzéstechnikát is alkalmaz, aminek köszönhetően teljesen kikapcsol.

Pilates Forrás: Dreamstime

Body art

A fizikai és a mentális egyensúly, a belső és a külső harmónia elérését tűzte ki célul a Body Art nevű mozgásforma, az erősítőgyakorlatok, a meditálás, a légzéstechnika. A pilateshez hasonlóan a be és kilégzés ritmusára végezzük a gyakorlatokat, ami a koncentrálásban is segít, de ellazulni, kikapcsolni is megtanít.

Body art Forrás: Dreamstime

Erre figyelj!

A pilates és a body art természetesen otthon is végezhető, ha már tisztában vagy a gyakorlatok helyes elvégzésével. Ha ez nincs így, mindenképpen profi segítségével végezd ezeket a mozgásformákat. A gyakorlatok ugyanis akkor érnek célt, ha megfelelően csinálod őket, az oktató pedig folyamatosan ki tud javítani, ha szükség van rá.

Úszás

Ha órákra nincs kedved járni, akkor válaszd az úszást. Az úszás egyébként a legjobb kalóriaégető sport, de mi most nem ezért ajánljuk. Egy korábbi kutatás szerint, mivel 9 hónapig a magzatvízben fejlődünk, a víz a nyugalmat és az újjászületést jelenti számunkra. Így a vízben úszással egyfajta meditatív állapotot is elérhetünk, ami a megnyugvásról, befelé fordulásról, harmóniáról szól.

Úszás Forrás: Dreamstime

Tipp

Mivel mindenki külön egyéniség, ezért az is változó lehet, hogy melyik mozgásformától tud igazán kikapcsolni, befelé nézni. Van olyan, akinek a természetben futás jelenti ezt, vagy olyan, akinek a pilates, másoknak pedig a biciklizés. Így mindennél fontosabb, hogy találd meg a hozzád illő sportot!
A lángos, a palacsinta és a hamburger vonzásában - 5 tipp, hogy ne hízz el nyaralás alatt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160713-tippek-nyaralasra-az-egeszseges-etkezeshez.htmlEgész tavasszal és nyár elején kitartóan küzdünk, hogy elérjük a hőn vágyott bikinialakot, de a kitartás általában az első nyaralásig tart. Persze természetes, hogy az ember egy kicsit jobban elengedi magát a szabadsága alá, de nem éri meg átesni a ló túlsó oldalára, hiszen a nyaralás alatt vissza is hízhatjuk a leadott kilókat, ha nem tartunk be néhány alapszabályt. Ez Zsír!Origo3+1 applikáció, hogy egészségesen étkezzhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160712-applikaciok-az-egeszseges-etkezesert.htmlSokszor még abban is nehéz eligazodni, hogy melyik étel egészséges, és melyik nem, miben mennyi az adalékanyag, és mennyi kalóriát tartalmaz. De a legújabb applikációk már ebben is segítenek! Ez Zsír!OrigoIrigylésre méltó külső – Ők a legjobb testű nők 50 felett! http://www.life.hu/ez-zsir/20160708-cindy-crawford-demi-moore-elle-mcpherson-a-legjobb-testu-50-feletti-nok.htmlSokan azt gondolják, hogy a fiatalság túlságosan is hamar elmúlik. De ki merné azt mondani ezeket a csodálatos nőket látva, hogy 50 felett már semmi izgalmas nem vár, csak az öregedés? Ez Zsír!--Édesapja betegsége motiválta az Európa-bajnok fitneszmodellt, Gazdag Adriennthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160706-gazdag-adrienn-fitneszmodellt-kerdeztuk-eletmodjarol-versenyeirol.htmlA 31 éves Gazdag Adrienn gyerekkora óta sportrajongó, de a fitneszben talált rá igazán önmagára. Ez a szenvedélye, ahogy ő fogalmaz, él-hal érte. De nemcsak a sport teszi ki az életét, emellett ugyanis halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket oktat. Ez Zsír!OrigoMiért gyűlölik a nők a testüket?http://www.life.hu/ez-zsir/20160705-egyes-nemzeteknel-a-nok-80-szazaleka-gyuloli-a-testet.htmlEgy friss kutatás 13 országban végzett felmérést a nők között arról, hogy mennyire elégedettek a testükkel. A végeredmény sokkoló lett. Egyes nemzeteknél a nők 80, vagy akár 90 százalékának nem tetszik az, amit a tükörben lát. Ez Zsír!--Tücskök, férgek, giliszták, lárvák – a legjobb ételek diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160704-a-rovarok-a-jovo-etelei-es-meg-a-fogyokuraban-is-segitenek.htmlÉhes vagy? Mit szólnál egy kis fűszeres szöcskéhez némi kukacmártással? A legtöbb nyugati embernek egy ilyen fogás gondolatától is felfordul a gyomra, pedig a rovarfogyasztás a világ számos pontján bevett gyakorlatnak számít, főként kiváló tápértéküknek köszönhetően. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.