Az X-Faktor negyedik szériájának győztese idén ünnepelte 30. születésnapját, és ez alkalomból barátai meglepték őt egy párizsi úttal. Danics Dóra imád utazgatni a nagyvilágban, de kevés hely inspirálja jobban, mint a francia főváros, ahová most harmadjára tért vissza. Az énekesnőnek jót tett a kiruccanás, és külön öröm volt számára, hogy vele tartott az édesanyja, akivel együtt fedezték fel a legizgalmasabb látnivalókat.

Égig érő csoda: Eiffel-torony

A tavaly novemberi merényletek, a tömeges sztrájkok és az óriási árvíz után Párizsban szépen lassan minden visszatért a régi kerékvágásba. Az utcákon csak úgy hömpölyögnek az emberek, a kávézók, vendéglők minden napszakban tömve vannak, és kígyózó sorok állnak a múzeumok bejáratánál.

PárizsForrás: Dreamstime

"A francia főváros továbbra is biztonságos,

gyönyörű, és a kiváló választás azok számára, akik kulturális élményekkel egybeszőtt kikapcsolódásra vágynak."  Danics Dóra régi ismerősként járt Párizsban, de ettől függetlenül vannak kedvenc helyei, ahová időnként vissza-visszatér, mint például az Eiffel-torony. „Most harmadjára láttam az „Öreg Hölgyet", de csak egyszer voltam a tetején, ami eléggé rémisztő volt, mert tériszonyos vagyok" - mesélte az énekesnő, aki pont az Európa-bajnokság kezdetén járt itt, így volt szerencséje élőben megcsodálni a feldíszített Eiffel-tornyot. A hatalmas épület Párizs szimbóluma, ami naponta kb. 30 ezer látogatót fogad, és felújított első szintje az egyik leglátványosabb helynek számít az egész városban.

Dóra, háttérben az Eiffel-toronyForrás: Facebook/Danics Dóra

 

Forrás: Dreamstime
A Life.hu extra tippje:
A Disneyland Párizs témapark a gyerekeknek szuper élmény, de a felnőttek is remekül szórakozhatnak! Nemcsak Disney-figurákkal találkozhatnak, de megnézhetik az Eiffel-tornyot és más párizsi nevezetességeket is. Remek programok sora, minden csupa kaland és izgalom az egész családnak. Nézd meg a 4 napos kirándulás programját, amin részt vehetsz már 159.900 Ft/fő/3 éjtől.

Több mint múzeum: Pompidou központ
A kozmopolita metropoliszban lüktet egyfajta „art de vivre", ami semmihez sem hasonlítható, és ezt Dóra is megerősíti. „Minden alkalommal mást vált ki belőlem Párizs, de a lenyomata a lelkemben mindig ugyanolyan. Néha déjá vum van, és nem tudom, miért, de úgy érzem, mintha előző életemben itt éltem volna. Egyszerűen imádom a város hangulatát, az embereket. Mi folyton rohanunk, nyomogatjuk a telefonunkat, de a párizsiak mindennek megadják a módját: ráérősen, kiélvezve a pillanatokat, legyen szó bármiről" - folytatta az X-Faktor győztese, aki elmesélte, a Pompidou központ már régóta szerepelt a bakancslistáján, és most végre eljutott ide.

Pompidou központForrás: Dreamstime

A multikulturális komplexum igazi high-tech remekmű, ahol több mint 50 ezer műalkotás tekinthető meg, emellett évente közel 20 tematikus kiállítás várja a látogatókat. Dóráék itt egy különleges vizuális élményt is átélhettek. „Az épület tetején egy Sky Lounge található, fantasztikus ételekkel-italokkal, és olyan panorámával, amit nehezen lehet felülmúlni. Igaz, eleinte furcsa volt megszokni, hogy hangosan üvöltött a zene, de a vendégeket ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy nyugodtan vacsorázzanak."

 

Sky Lounge pazar panorámával az épület tetejénForrás: Le Georges

A párizsiak kedvence: Montmartre
A francia főváros tele van meglepetésekkel, és minden utcasarkon történik valami érdekes, különösen a Montmartre városrészben, aminek olyan művészek voltak a lakói, mint Picasso, Renoir, Dalí és Van Gogh. A történelmi negyed ikonikus látnivalójának számít a fehér kupolás Sacré Cœur-bazilika, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra.

Sacré Cœur-bazilikaForrás: Dreamstime

„A Montmartre atmoszférája engem mindig elvarázsol. A hangulatos kávézók, a macskaköves utcák, a színes házak és az a rengeteg festő, táncos, karikaturista... szavakkal tényleg leírhatatlan"  - folytatta beszámolóját Dóra. - Tipikusan az az élmény, amit hazaviszel, és biztosan nem felejtesz el hosszú ideig."

MontmartreForrás: Dreamstime

Ám történt itt még valami, ami feltette a koronát az énekesnő párizsi kiruccanásra. „Épp a Sacré Cœur lábánál sétálgattunk, amikor belebotlottunk három utcazenészbe. Egy szál akusztikus gitárral adták elő a Stand By Me-t, és mi is elkezdtünk csak úgy magunkban dúdolgatni, aztán az egyik srác valahogy kiszúrt bennünket, és megkért, hogy énekeljünk velünk. Óriási élmény volt!" – emlékezett vissza Dóra a spontán örömzenélésre, amiről egy videót is megosztott a közösségi oldalán. 


Buja táncosok, csillogó flitterek: Moulin Rouge
1889-ben nyitotta meg kapuit, és elkápráztatta az egész világot. Edith Piaf, Liza Minnelli, Frank Sinatra, Elton John – csak néhány név azok közül, akik rajongtak ezért a legendás mulatóért. A francia kánkán bölcsőjének számító Moulin Rouge kihagyhatatlan látnivaló, ha Párizsban jársz. Dórának régi álma teljesült azzal, hogy megnézhetett egy igazi show-t a Vörös Malomban, amit az édesanyjától kapott születésnapi ajándékként.

Dóra és édesanyja a Moulin Rouge-banForrás: Facebook/Danics Dóra

„A kétórás műsor rendkívül szórakoztató volt, a lányok gyönyörű jelmezekben álltak színpadra, és szabályosan leesett az állunk a látványtól" - mesélte a fiatal tehetség, aki a kiruccanás során nemcsak a mulatók világába kóstolt bele, hanem a francia gasztronómia is felkeltette az érdeklődését. Az énekesnő főként az olcsó bisztrók és kávéházak miatt kedveli a latin negyedet, ahol szerinte minden étkezés maga a boldogság.