Nemrég egy újabb modell szólalt fel a divatvilág rémes, kimondatlan szabályai ellen. 

Az egykor még a Vogue címlapján is szereplő modell szerint a divatipar felelős azért, hogy sok fiatal lánynak, többek között neki is durva étkezési zavarailettek, emeleltt drog és kábítószerfűggő is volt már tinédzserkorában.

A kanadai Kayley Chabot 15 évesen jelentkezett a Ford Modelügynökséghez New York-ba, ők fedezték fel anno Christy Turlingtont, Christie Brinkley-t és Naomi Campbellt is. A csillogónak tűnő világ ellenére Kayley gyakorlatilag állandóan kövérnek érezte magát, és a végén már attól is rettegett,hogy vizet igyon. 

Forrás: viewmanagement.com

Amikor elmentem New York-ba, első körben már az meglepett, hogy a 95 centis csípőmre azt mondták, 6 centivel kisebbnek kell lennie -mondta a lány, aki még fiatal volt, így elhitte, ez tényleg normális

Innentől napi 5 órát edzett, és tette mindezt úgy, hogy 500 kalórián élt. Reggel és este az edzőtremben volt, sokkolóan lefogyott, amitől fáradékony lett és hullani kezdett a haja. Hamarosan anorexiás lett, állandón negatív gondoltai voltak, már élni sem akart. Végül az édesanyját avatta be a titkaiba. Pszihiátriára küldték, 2014-ben pedig, ahogy végzett kifutós munkáival, visszatért Kanadába, és többé hallani sem akart a szerinte mérgező divatiparról. 

Kayley szerencsére ma már kigyógyult étkezési zavarábólForrás: Instagram/Kayley Chabot

A lány szerint nagyon sok fiatal lány nem tudja, mire vállalkozik, így csakis rengeteg odafigyeléssel szabad engedni nekik, hogy belevágjanak álmaik megvalósításába. A Ford modellügynökség még nem reagált a Daily Mail cikkére a  témában.