Sokan még mindig csodálkozva néznek a babbal készült édességekre, pedig egyre több helyen bukkannak fel, hiszen például a lisztmentes süteményeknél is kiváló alapanyag, ráadásul diétázóknak is szuper variáció. Ezúttal egy muffint ajánlunk a figyelmetekbe!

Hozzávalók

  • 50 dkg adzuki bab (konzerv babbal is helyettesíthető)
  • 4 egész tojás
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 4 ek kakaópor
  • 20 dkg nádcukor
  • 5 dkg mogyoró
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg 
Forrás: Dreamstime
Miért pont a bab?
Az egyik legjobb fogyókúrás étel: rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett ugyanis bőségesen tartalmaz fehérjét és rostokat. Resveratroltartalma segít a vércukorszint normalizálásában, és lassítja az öregedést.

A babot áztasd be fél napra, majd új vízben tedd fel főni. Ha már puha, szűrd le, mosd át és turmixold simára. A mogyorót közben pirítsd meg serpenyőben, majd zúzd por állagúvá. Ezt, a kakaóport, a cukrot, a szódabikarbónát, a fűszereket és a tojások sárgáját add hozzá a babpüréhez. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába. 170 ºC-on 25-30 percig kell sütni.

Tipp
Mascarpone és kakaópor elegyéből készíthetsz krémet, amit a tetejére egyengetve igazi kis cupcake-et készíthetsz!
A brownie is lehet egészséges! Készítsd avokádóval
Ki ne szeretné a csupa csoki, isteni ízű brownie-t? Tény, hogy egy kis bűnözés néha belefér, de miért is bűnöznénk, amikor még ezt az édességet is meg lehet oldani egészségesebb variációban. Nézzük, hogyan készül az avokádós brownie!