A brownie is lehet egészséges! Készítsd avokádóval

Forrás: Dreamstime -
brownie egészséges avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne szeretné a csupacsoki, isteni ízű brownie-t? Tény, hogy egy kis bűnözés néha belefér, de miért is bűnöznénk, amikor még ezt az édességet is meg lehet oldani egészségesebb variációban. Nézzük, hogyan készül az avokádós brownie!

Hozzávalók

  • 2 db avokádó
  • 4 db nagy tojás
  • 20 dkg méz (ez lehet xilit vagy sztívia is)
  • 15 dkg zabliszt
  • 20 dkg legalább 70%-os étcsokoládé
  • fél teáskál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
Forrás: Dreamstime

A sütőt melegítsd elő 170 fokra. Ezután a tojást az általad választott édesítőszerrel keverd össze habverővel. Amikor már habos, az összenyomkodott avokádót és az olvasztott (de nem túl meleg, nehogy kicsapódjon a tojás) étcsokoládét is add hozzá. Végül a liszttel keverd el a sót és a szódabikarbónát, majd ezt is hozzáadhatod a masszához. Ha jól elkeverted, már mehet is a kivajazott és kilisztezett tepsibe. A tetejére durvára tört mogyorót, diót vagy mandulát is szórhatsz. 35-40 perc alatt brownie-sra sül, vagyis a közepe még egy kicsit ragadós legyen.

Miért avokádóval?

Az avokadó C-vitamin- és E-vitamin-tartalma magas, ezért remek immunerősítő és antioxidáns hatással bír. Telítetlen zsírokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet. Az összes gyümölcs közül az avokádónak a legmagasabb a magnézium-, folsav- és K-vitamin-tartalma. Az pedig külön érdekessége, hogy társaival ellentétben, ahogy érik a gyümölcs, egyre kevesebb a cukortartalma.

Forrás: Dreamstime

Szépülj avokádóval! Így csináld

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, ami csökkenti a koleszterinszintet, javítja a látást és az emésztést. Azt azonban nem sokan tudják, hogy a gyümölcs a szépségápolásban is felhasználható. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.