Fémes csillogás, hűvös tekintet, ami ellenállhatatlanul titokzatossá tesz viselőjét. Nem véletlenül olyan népszerűek. A metál szemhéjpúderek mellett az idei szezonban ráadásul felbukkantak a metálfényű ajakrúzsok is. Játékos szenvedéllyel adjunk teret kreativitásunknak. 

A metál ragyogású sminkek nemcsak az ősszel lesznek népszerűek, hanem az ünnepélyes megjelenésekhez is nagy kedvencek lesznek, úgyhogy érdemes begyakorolni néhány fogást. A káprázatos ezüst árnyalatokat keverhetjük arany és bronz tónusokkal a szemhéjakon. De a fémes highlightok és a rúzsok is fantasztikusan mutatnak. Használd bátran a krémes aranyat, az antik hatású bronzot, a különböző fémes, kék színeket, amik elektromossággal töltik meg a tekintetedet.

Forrás: Thinkstock

A fémes árnyalatok kiemelt figyelmet kapnak: biztos lehetsz benne, hogy mindenki elámul majd a ragyogástól.

Van azonban egy nagyon fontos szabály, amit minden esetben érdemes betartani az ízléses végeredményért. Ne csillogj egyszerre mindenhol! Ha fémes árnyalatokkal játszol a szemhéjadon, a sminked többi része legyen matt textúrájú. Az ajkaidra például nude színeket válassz.

Hétköznapra

Tegyél fel báziskrémet a szemhéjadra, hogy a sminked egész nap a helyén maradjon. A nappali sminked inkább visszafogott legyen: a lényeg, hogy a halvány ragyogással emeld ki a szemeidet. Ehhez tökéletes választás a két színből kialakított szemfestés. Lehetőleg a tartós szemhéjkrémeket részesítsd előnyben, de vannak szuper krémes szemceruzák is. Először satírozd a szemhéjadra a világosabb tónust, a külső szemzugnál pedig vidd fel a sötétebb árnyalatot, és alkalmazd ezt az árnyalatot az alsó szemhéjadon is, így a szemeid optikailag még nagyobbnak tűnnek majd. Az arccsontodra tegyél kontúrmentesen barackos árnyalatú pírt, az ajkaidra pedig válassz egy metálfényű élénk ajakrúzst. 

Forrás: Thinkstock

 Alkalomra 

Készíthetsz drámaibb szemfestést, de csak óvatosan, nehogy túlzásba ess, mert a túl sok csillogás könnyen nevetséges és közönséges hatást kelthet. A szemek kiemeléséhez használhatsz ezüst vagy arany színt, akár keverve is, de mindenképpen kontrasztosítsd hideg mélybarnával vagy feketével. Ha még drámaibb hatást szeretnél, akkor a szemfestésedbe csempész egy kis kobaltkéket vagy bordóslilát, így különlegesebb lesz a füstös hatású tekintet. A fémes tekintet fokozásához mindenképpen fekete dúsító szempillaspirállal koronázd meg a szemfestésedet. Hagyd érvényesülni a szemeidet, ezért az arcpirosítód matt barackos tónusú legyen, és ajkad természetes, matt, nude árnyalatú. 

Forrás: Thinkstock