Advent az év egyik legnyüzsgőbb, legmozgalmasabb időszaka, mikor gondolataid a vendégvárás, sütés-főzés körül forognak. Biztos vagyok benne, hogy vendégeid érkezése előtt otthonodban is makulátlan tisztaságot szeretnél varázsolni, éppen ezért hívjuk fel az alábbi apróságokra a figyelmedet. Sokan vannak, akik ezeknek az eldugott zugoknak, elfelejtett tárgyaknak a tisztán tartásáról bizony elfeledkeznek. 

A távirányítók

Mielőtt könnyedén odaszólnál a rokonok gyerekeinek, hogy üljenek csak le nyugodtan tévézni, lehet, hogy jó ötlet lenne először kicsit megpucolni a távirányítót. Hiszen tudod, attól, hogy valami nem tűnik koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Egy antibakteriális törlőkendővel érdemes jól áttörölnöd.

Töröljük át a távirányítót antibakteriális kendővelForrás: Thinkstock

Mikrosütő

Ugye te sem szívesen kötöd rokonaid orrára, hogy múlt héten paradicsomszószt melegítettél? Tüntesd el a pacákat és rászáradt foltokat! Helyezz egy csésze vizet és egy szelet citromot a készülékbe, állítsd magas hőfokra, és néhány percig járasd. Hagyd hűlni 15 percig, aztán töröld le a mikró belsejét egy tiszta szivaccsal. 

Csaptelepek

Száműzd a penészt és a baktériumokat a legeldugottabb zugokból is, dobd ki az ősrégi fogkeféket, és persze a fogkrémfoltokat is tüntesd el. A régi fogkefék egyébként még hasznodra is válhatnak: egy kis tisztítószer és meleg víz a sörtékre, és állhatsz is neki a sikálásnak.

A csaptelepekről távolítsuk el a vízkövetForrás: Thinkstock

Szappantartó 

Legyen szó akár szilárd, akár folyékony szappanról, ha vendégség van nálad, biztosan többször lesznek használva, éppen ezért érdemes őket kicsit megtisztogatni. Egyszerűen dörzsöld át meleg vizes, tisztítószeres szivaccsal.

Zuhanyfüggöny

Nem túl szép látvány egy foltos, penészes zuhanyfüggöny, ugye? Ha mosható anyagból van, akkor mosógépbe vele, ha nem érdemes bajlódni a tisztításával, szerezz be inkább egy újat.

Ha menthetetlen a zuhanyfüggöny, inkább vegyünk egy újatForrás: Thinkstock

Díszpárnák

Egy korábbi cikkünkből már megtudhattad, valójában hány nemkívánatos lakótárssal osztod meg az otthonod. Éppen ezért add meg vendégeidnek a tiszteletet, és mosd ki a díszpárnáidat!