Egy szép smink csodákat tesz az arccal! A tökéletesen megválasztott kozmetikumokkal és néhány sminktrükkel éveket is fiatalodhatunk, ám egy rosszul megválasztott árnyalattal könnyen öregíthetjük is az arcunkat.

Alapozás

A leggyakoribb probléma az szokott lenni, amikor nem egyezik az alapozónk színe az arcszínünkkel. Így egyrészt rendkívül maszkszerű lesz a végeredmény, másrészt öregíti viselőjét, nyúzott és elhasznált hatást kelt. Ha már az alapozásnál tartunk, érdemes arra is odafigyelni, hogy az alapozás ne fejeződjön be az áll vonalánál: vidd le a nyakadra is, hogy szép átmenetet képezzen. De a legfontosabb, hogy mindig a jelenlegi bőrszínedhez válassz alapozót, hisz akkor marad észrevétlen. 

Fontos, hogy megfelelő árnyalatot válasszunkForrás: Thinkstock
Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához
Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

Szemhéjfesték

A másik sokat ismételt hiba, amikor nem a szemünk színének megfelelő árnyalatokkal készítjük el a sminkünket. Pillanatok alatt idősebb és nyúzottabb lehet a kinézetünk. Íme, egy kis segítség:

  • A zöld szemet a legideálisabban a halvány rózsaszín, lila, bézs, rezes barna, mélybarna egy kis fekete mélyítéssel hívja elő. 
  • A kék szem színét a fréziasárga, narancs, arany, középbarna, valamint a szürke, szürkéslila, indigókék egy kis fekete mélyítéssel emeli ki a legszebben. 
  • A szürke szemszínt a rózsaszín, paprikapiros, levendulalila, bézs és a hideg barna emeli ki a legszebben. Fekete hozzáadásával még kifejezőbb lesz a tekintet. 
  • A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, a türkizzöld és a fekete. 
  • A sötétbarna szemhez a legjobb a mályva, a bordó, a khaki, a petrolkék fekete mélyítéssel. 

A fiatalos kinézethez használj tisztán csak egy színt a szemhéjadra. 

A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, a türkizzöld és a feketeForrás: Thinkstock

Szempilla

Óvatosan a szempillafestékkel! Nagyon visszatetsző tud lenni a túl sok szempillafesték is, ha csomós, póklábszerű a szempilla. Sokkal kifinomultabb, fiatalosabb a tekintet, ha a pillák szétválasztott, ívelt hatásúak.

Szemöldök

A szemöldök ékszerként tündököl mindenki arcán, nem véletlenül lett hirtelen oly sok termék kifejezetten a szemöldökre kifejlesztve. Nagyon ciki és keményíti az arcot a sablonszerűen túlrajzolt szemöldök. A finoman formázott, szépen rendezett, természetes vastag és élénkített, de kifésült szemöldök a trendi manapság, amivel szintén fiatalosabbak lehetünk. 

Ajkak

Az ajkad érzékiségéhez két árnyalat elegendő, hogy időtlenül ragyogj. Az egyik egy kifinomult rózsás árnyalat, amitől ártatlanul lesz érzéki az ajkad, a másik pedig a szenvedélyes, klasszikus piros ajakrúzs. Ezzel a kettővel nem lőhetsz mellé! 

Az ajkad érzékiségéhez két árnyalat elegendő, hogy időtlenül ragyogjForrás: Thinkstock

Csillogás 

Ha te is imádod a csillogást, akkor érdemes átgondolni, mit szeretnél a legjobban hangsúlyozni az arcodon. A túl sok fényes termék: csillám, highlight, csillogó szájfény egyidejű használatától igazi diszkógömb leszel, túlragyogsz mindenkit, ám nem a pozitív értelemben. A fiatalos hatás érdekében szofisztikáltan használd a lehetőségeket, és a sminkedben csak egy kiemelt fókuszpont legyen, ami fényes. 

Így emelheted ki az arcod legszebb vonásait
A highlighter magas fényű púder. Finish termék, vagyis az elkészült smink után használjuk, általában az arc előnyösebb pontjainak kiemelésére. Használatát lesd el Larion Oscar sminkmestertől!