Az arany szín a hétköznapokban is mutatós tud lenni, az ünnepek közeledtével azonban szinte kötelező becsempészned egy-egy aranylóan csillogó kiegészítőt otthonodba. December hónap színe a lakberendezésben mi más  is lehetne, mint az arany. 

Az aranyról sokaknak a giccs jut eszükbe, használatát pedig a 18. századi francia kastélyok kissé megalomán világával párosítják, pedig igenis lehet – és kell is – az arany színt ízlésesen, harmonikusan használni. (Érdemes nem Donald Trump otthonából inspirálódni.)

Az arany szín ragyogásával melegséget kölcsönöz a helyiségeknek, ezért érdemes sötétebb szobákban használniForrás: Thinkstock

Nem véletlenül imádták egyébként anno az uralkodók is, az arany ugyanis a fényűzés szimbóluma, a pompa, a kényeztetés érzetét kelti, ráadásul a középkorban szent, mennyei szín volt. 

Az arany szín fényűző ragyogásával melegséget kölcsönöz a helyiségeknek, érdemes hát a sötétebb, északi fekvésű szobákban használni. 

Ehhez az uralkodói árnyalathoz rengeteg szín illik: ha fehérrel párosítod, az eredmény letisztult luxust fog sugározni, feketével azonban merész drámai hatást érhetsz el. Remekül mutat a szürke vagy rózsaszín mellett is, de például a mentával meglepően harmonikus kiegészítői lehetnek egymásnak. 

Készülj egy kis csillogással az ünnepekre, aranyozd be te is az otthonod – inspirálódj képeinkből!

/1612/A_h_n2016126103550