A varázslatos hangulathoz hozzátartozik a színpompás megjelenés is. Az ünnepi smink harmóniáját az érzéki csillogás és az árnyalatok vibráló egysége adja. De mégis hogyan kell ezt elkészíteni? Larion Oscar elárulja!

Alapok

Az arctisztítás és a kényeztető hidratálás után használj bőrtökéletesítő primert, hogy még szebb legyen a bőröd és tartós a sminked. A tökéletes megjelenéshez válaszd kedvenc folyékony alapozódat, egységesítsd vele a bőrszínedet, majd az orcáidat hangsúlyozd rózsás árnyalatú krémpirosítóval, amit szépen, kontúrmentesen dolgozz össze az alapozóval. Ezt követően porpúderrel fixáld le az arcodat. Highlighttal emeld ki a szemzugot, a szemöldökcsontot, az arccsontot és a kupidóívet.

A tökéletes megjelenéshez válaszd kedvenc folyékony alapozódatForrás: Thinkstock

Igéző tekintet

Ezután jöhet a csábítás első legfontosabb kelléke a szemfestés, amihez szükséged lesz egy tartós szemhéjkrémre, csillogó szemhéjpúderre vagy pigmentre, egy kontrasztos matt szemhéjpúderre... No de kezdjük az elejéről! Ebben a szezonban egyszerre divatosak a hideg és meleg árnyalatok, az ünnepi megjelenésed viszont akkor lesz ideális, ha figyelembe veszed a bőrtónusodat. Amennyiben világos bőröd van, válaszd a hideg színeket, ha sötétebb a bőrszíned, akkor részesítsd előnyben a meleg árnyalatokat. Szemhéjadra satírozd a tartós szemhéjkrémet, ez ideális alapot biztosít, majd tedd rá a csillogó pigmentet vagy szemhéjpúdert. Ezután egy-két árnyalattal sötétebb matt szemhéjpúderrel hangsúlyozd a mélyítővonaladat, így előtérbe kerül és kontrasztossá válik a mozgó szemhéjadra tett csillogó szín, és vibrálóan izgalmas lesz tőle a szemed. Az alsó pillatőhöz ugyanazt a matt színt tedd, amit a mélyítővonalnál használtál. Ezután koronázd meg a szemfestésedet egy dúsító, fekete szempillaspirállal.

A csábítás első legfontosabb kelléke a szemfestésForrás: Thinkstock

Érzéki ajkak

Jöjjön a csábítás második legfontosabb kelléke, vagyis az ajakfestés. Manapság nagyon sikkes a matt és a fényes tónus közös használata. Ha visszafogottabb hatást szeretnél, akkor az ajakradírozás és ápolás után vizes hatású, áttetsző vagy holografikusan csillogó, könnyű szájfényt tegyél fel. Ha a trendi matt rúzsra szavazol, de nem eléggé ünnepélyes, akkor megbolondíthatod egy kis csillogó highlighttal vagy glitterrel az ajkad közepét, és máris ünnepélyesebb lesz a megjelenésed.

Vizes hatású, áttetsző vagy holografikusan csillogó, könnyű szájfényt tegyél felForrás: Thinkstock
Egy kis kényeztetés neked is jár! Így hozd bombaformába az arcbőrödet az ünnepekre

Közelednek az ünnepek, az év legmeghittebb időszaka, amikor a lelkünket és a testünket is ünneplőbe öltöztetjük. De ne feledkezz meg a bőrödről sem, ami télen még több ápolást igényel. Fogadd meg Larion Oscar tippjeit!