segítségnyújtás életmentés baleset hős gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alábbi gyerekeknek igazán nagy lélekjelenlétre volt szükségük, hogy vészhelyzetben az ösztönös kétségbeesés vagy menekülés helyett a segítségnyújtást válasszák. 

A fiú, aki megmentette testvéreit egy feléjük repülő baseball-labdától

2015 júniusában egy tízéves, baseballrajongó fiúcska, Jeremiah Sprague megmentette kisöccsét és húgát attól, hogy egy nagy sebességgel feléjük repülő baseball-labda eltalálja őket. Ahogy az alábbi videón is látszik, míg a szülők félve a feléjük tartó labdától, ösztönösen az arcuk elé tették a kezüket, addig Jeremy a labdára koncentrált, és hihetetlen reflexszel elkapta, mielőtt megüthette volna kisöccsét vagy kishúgát.

A muszlim tini, aki megmentette hindu osztálytársát az emberrablóktól

A 15 éves Naziát 2016 márciusában Rani Laxmi Bai-bátorságdíjjal tüntették ki, amiért megmentett egy 6 éves hindu lányt két emberrabló támadásától. Az eset Indiában történt. Nazia éppen az iskolából tartott hazafelé, amikor meghallotta egy kislány segélykiáltását. A gyereket éppen két férfi erőszakkal próbálta felültetni egy motorra, amikor Nazia odarohant, félelmet nem ismerve lerángatta a kislányt a motorról, és együtt elmenekültek.

Később derült csak ki, hogy a 6 éves Dimpy Nazia iskolatársa volt.

A fiú, aki megmentette fuldokló osztálytársát

Harvey Price mindössze négyéves, de akik csak ismerik, hősként tekintenek rá, az óvodájában a gyerekek pedig már csak Dr. Harvey-ként emlegetik. A fiú társaival együtt éppen uzsonnázott, amikor az egyik kislánynak megakadt a szendvics a torkán, és fuldokolni kezdett. Harvey nem esett pánikba, felugrott a helyéről, és addig veregette a lány hátát, amíg az a félrement falatot vissza nem köhögte.

Harvey Prince fuldokló osztálytársát mentette meg Forrás: Kay Price

A lány, aki megakadályozta, hogy több parkoló autó is leégjen

A 11 éves Summer Milner éppen a házuk előtt játszott, mikor az egyik szomszédjuk közelben parkoló kamionja kigyulladt. A kislány azonnal riadóztatta a jármű tulajdonosát, mielőtt a lángok más autókra is átterjedhettek volna.

Summer egyébként nagyon szemfüles volt, észrevette, hogy a járműből valamilyen folyadék szivárog, majd a kamion füstölni kezd. Ekkor már rohant is a szomszédhoz, aki azonnal hívta a 911-et, miközben a többi ott parkoló jármű tulajdonosai óvatosan arrébb álltak. A tűzoltók gyorsan kiértek, és el is oltották a lángokat, majd hangsúlyozták, hogy a kislány gyors reakciója nélkül valószínűleg nagy baj lett volna.

A tini, aki két ember életét is megmentette

A cseh diák, Tomas Bruzek kétszer is igen nagy hasznát vette már elsősegélytudásának. 2015 szeptemberében egy iskolai kirándulás alkalmával Tomasnak az eszméletét vesztett matematikatanárát kellett szájon át lélegeztetnie. A segítségnek hála a tanár magához tért, és a kiérkező mentők kórházba is szállították. Tomasnak nem ez volt az első életmentése: három évvel korábban egy angliai kiránduláson ugyancsak ő élesztett újra egy szívproblémákkal küzdő kísérő tanárt.

Tomas Bruzek két tanárát is újraélesztette Forrás: Facebook/Tomas Bruzek

A fiú egyébként azt tervezi, hogy a középiskola után az orvosi egyetemen tanul majd tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.