szépségápolás smink bál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A báli időszakban a fürkésző tekintetetek kereszttüzében igazán celebnek érezheti magát az ember, ezért minden apró részlet fontos. Érdemes szakemberre bíznod magad, aki a frizurával és az alkalmi ruhával összehangolja a sminkedet, hogy kifinomult és elegáns legyél. Amennyiben nyitott a ruha, legyen makulátlan a dekoltázs is. Sminked feltétlenül tükrözze a személyiségedet!

Kényeztesd, hidratáld a bőrödet! Az alapos arctisztítás után tegyél fel egy esemény előtti fátyolmaszkot, ami 15 perc alatt energetizálja, feltölti, feszesíti a bőrödet, közben akár ki tudod lakkozni a körmödet. Majd jöhet a bőrtökéletesítő primer, ami minimalizálja a pórusokat. Ezután
egységesítsd bőröd színét egy folyékony alapozóval. A szem felfrissítéséhez egy-két árnyalattal legyen világosabb a korrektor színe.

A korrektor 1-2 árnyalattal legyen világosabb a bőröd színénél Forrás: Thinkstock

Tedd fel háromszög alakba, és szépen dolgozd össze az alapozóval. Finoman púderezd le a T-zónát, majd highlighterrel emeld ki a szemzugot és az arccsontot. Arcpirosítód lehet lágy, krémes, de akár matt is. Csak arra ügyelj, hogy kontúrmentesen tedd fel az arccsont alá, ívesen a halánték irányába.

Íme néhány fogás, amivel biztosan sikered lesz:

  • Lehet titokzatos, füstös hatású a tekinteted, ha ezt a sminket választod: koronázd meg a szemfestésedet mikrócsillámmal, amit tehetsz a szemzugba vagy a mozgó szemhéjad közepére. Nagyon jól illik ehhez a sminkhez a nude, matt hatású ajakrúzs.
  • Ha cicásra fested a szemed, egy kifelé vastagodó, ívelt tusvonallal élénkítheted a tekintetedet. Duplázz, azaz húzz mellé egy csillogó tusvonalat, hogy emlékezetes legyen a belépőd. A pillákat fekete szempillaspirállal fesd ki. A cicás szemhez jól passzolnak a már-már klasszikusnak számító mélyvörös ajakrúzsok.
A cicás szemhez jól illik a mélyvörös rúzs Forrás: Thinkstock
  • Ha az ajkadra helyezed a nagyobb hangsúlyt, megbolondíthatod a választott kedvenc árnyalatú ajakrúzsodat egy vele harmonizáló csillámmal is.
  • Az idei szezon nélkülözhetetlen kelléke a kifinomult csillogás, így a dekoltázsodat is tedd ragyogóvá, diszkrét irizálású highlighterrel.
  • A körmöd színéről se feledkezz meg: harmonizálhat az ajakrúzsoddal, de akár a ruhád vagy kiegészítőid színéhez is igazíthatod.
  • A kényelmes komfortérzethez sminkedet sminkfixálóval stabilizáld, hogy önfeledt tudj lenni a bálon!
Sminktrükkök a leghidegebb téli napokra – így dobhatod fel a napodathttp://www.life.hu/trend/20170123-sminktrukkok-a-leghidegebb-teli-napokra-amivel-feldobhatod-a-napodat.htmlA hideg ellenére legyen a sminked egészségtől kicsattanó. Ha meleg árnyalatokat használsz, visszatér az önbizalmad és a jókedved. Próbáld ki ezeket a frissítően izgalmas színeket. TrendThinkstockÍgy sminkelj, ha Bak a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20170119-igy-sminkelj-ha-bak-a-csillagjegyed.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha a Bak havában születtél. TrendOrigo2017 legütősebb sminktrendjei - Hihetetlen izgalmak a szépségápolás terénhttp://www.life.hu/trend/20170111-2017-legutosebb-sminktrendjei-larion-oscartol.htmlEz az év az újjászületés jegyében telik a sminkek terén is. Elhagyjuk az agyonkontúrozást, a túlrajzolást, helyette kipróbálhatjuk a lélegző bőrt, az extrém fémes színeket és a részegítően borvörös pillákat. TrendThinkstockA legjobb és legrosszabb sminkek a Golden Globe-gáláról - Larion Oscar sminkmester elemez!http://www.life.hu/trend/20170109-a-legjobb-es-legrosszabb-sminkek-a-golden-globe-galarol.htmlLarion Oscar sminkmester a Golden Globe-gála vörös szőnyegéről mutatja meg a legjobb és legrosszabb sminkeket. Mutatjuk is a részleteket! TrendOrigoA hónap színe: a letisztult hófehérhttp://www.life.hu/trend/20170112-januar-honap-szine-a-hofeher.htmlEbben a csodálatos hóesésben mi is megkívántuk, hogy magunkra öltsük a tél színét, a hófehéret, a tisztaság, az egyszerűség és a fény jelképét. Hagyd hátra a feketét, és próbáld ki a szikrázó fehéret! TrendThinkstockPattanások felnőttkorban - tegyél ellene!http://www.life.hu/trend/20170110-pattanasok-felnottkorban.htmlTinédzserkorban is nehezen fogadja el az ember az arcán kialakuló pattanásokat, de felnőttkorban, amikor úgy gondoljuk, már kinőttünk belőle, sokkal kellemetlenebbül érezzük magunkat, és sokkal bosszantóbb, ha pattanásaink lesznek. De milyen okok vezethetnek ide? TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.